Hiába lőtt varázslatos gólt Németh Krisztián

Németh Krisztiánt ünneplik
HOUSTON, TX - APRIL 25: Krisztian Nemeth #9 of Sporting KC celebrates a first half goal with his teammates against the Houston Dynamo duirng their game at BBVA Compass Stadium on April 25, 2015 in Houston, Texas. Scott Halleran/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Hiába lőtt káprázatos gólt az MLS rájátszásának első körében Németh Krisztián, a Sporting Kansas City drámai mérkőzésen büntetőkkel kikapott a Portland Timberstől. Két perc hiányzott a csodához. 

MLS, playoff, nyolcaddöntő
Portland Timbers–Sporting Kansas City 2–2 (11-esekkel 7–6)
gól: Wallace 57., Urruti 118. ill. Ellis 87., Németh 96.

A Kansas az utolsó játéknapon harcolta ki a rájátszást, az utolsó (6.) helyen bejutó Sporting így egymeccses wild card-meccset játszhatott a 3. helyen végzett Portland Timbersszel (az első két helyezett kiemelt, ők csak a következő körben kapcsolódnak be).

Némethet ünneplik a társak Forrás: AFP/Scott Halleran

A hazai pályán játszó Portland szerzett vezetést, és egészen a hajráig kellett várni a Kansas egyenlítésére: Kevin Ellis a 86. percben csúsztatott a hazaiak kapujába. A hosszabbítás már a vendégeknek indult jobban, a 96. percben Németh Krisztián elképesztően nagy gólt lőtt: éles szögből, szinte az alapvonalról csavart a hosszú felsőbe.

A Sportingnak mindössze két perc hiányzott az óriási bravúrhoz, két perccel a lefújás előtt, a 118. percben egyenlített a Portland, amely aztán az MLS történetének leghosszabb büntetőpárbajában 7-6-ra győzött, és ezzel kiütötte a Sporing Kansas Cityt.

A párharc a kapusok rúgásával dőlt el, a 110. percben lecserélt Németh Krisztián természetesen így már nem lőhetett büntetőt. A Portland a Vancouverrel játszik a rájátszás következő fordulójában, a magyar csatár csapata számára véget ért a szezon.