Torinóban a világ egyik legrégibb derbijére készülnek

Gianluigi Buffon, Leonardo Bonucci, Juventus, foci
Juventus' goalkeeper Gianluigi Buffon and Juventus' defender Leonardo Bonucci save the ball during the Italian Serie A football match Juventus Vs Bologna on October 4, 2015 at the "Juventus Stadium" in Turin. AFP PHOTO / MARCO BERTORELLO
Vágólapra másolva!
A listavezető AS Roma a negyedik helyen álló Interhez látogat az olasz labdarúgó-bajnokság 11. fordulójában, míg a címvédőként a tabellán mindössze 12. Juventus hazai pályán, a városi rivális Torino ellen javíthat pozícióján.

A milánói Giuseppe Meazza Stadionban (San Siro) sorra kerülő rangadót mindkét csapat bíztató előjelekkel várja: a vendéglátó kék-feketék a Bologna otthonából távoztak három ponttal a hétközi fordulóban, a fővárosi gárda pedig az Udinese felett diadalmaskodott hazai pályán.

Az Internazionale a San Siróban szezonbeli öt bajnoki találkozójából három győzelem mellett 1-1 döntetlent és vereséget jegyez, s ugyanilyen mérleggel rendelkezik idegenben a legutóbb ezüstérmes Roma is.

Bonuccira és Buffonra nagy feladatok várnak Forrás: AFP/Marco Bertorello

A fordulót megnyitó torinói derbin az elmúlt évekkel szemben két, a tabellán egymáshoz közel álló csapat találkozik: a tizedik Torino fogadja a mindössze 12. helyen álló Juventust.

A Derby della Mole névre hallgató párharc a világ egyik legrégibb városi rangadója, a két csapat először 1907-ben csapott össze egymással, miután a Juventusból kivált játékosok megalapították a Torino FC-t. A felek a Serie A-ban eddig összesen 140-szer csaptak össze, 64 Juventus-győzelem mellett 35-ször győzött a Torino, 41 csata pedig döntetlennel záródott.

Forrás: Youtube

A legutóbbi, április 26-i meccset a Torino nyerte 2-1-re, ami azért volt átütő siker, mert azt megelőzően 1995. január 25-én tudta legyőzni a városi riválist (3-2).

A Serie A 11. fordulójának programja

Szombat:
Juventus - Torino 18.00
Inter - AS Roma 20.45

Vasárnap:
Fiorentina - Frosinone 12.30
Bologna - Atalanta 15.00
Carpi - Verona 15.00
Genoa - Napoli 15.00
Udinese - Sassuolo 15.00
Lazio - AC Milan 20.45

Hétfő:
Chievo - Sampdoria 19.00
Palermo - Empoli 21.00