Társoldalunk:

Válsághelyzet az olasz bajnok Juventusnál

2015.10.31. 12:14

A Juventus 10 forduló alatt már a negyedik vereségét szenvedte el a Serie A-ban, és továbbra is a tabella alsó felében áll. Nem csoda, hogy a klub vezetői között is feszült a hangulat. Ultimátumot kapott Massimilliano Allegri

"Elég régen hallottam már ilyen idegesnek Andrea Agnellit. Majdnem felrobbant, amikor a lefújás után beszéltünk” – nyilatkozta a sportigazgatóvá előlépett klublegenda, Pavel Nedved a Sassuolo elleni bukás után.

"Nekem Prágába kellett utaznom, Agnelli pedig az Egyesült Államokban volt, de mindketten követtük az eseményeket,a lefújás után pedig beszélt Beppe Marottával, aki részletes beszámolót adott a történtekről. Most mindenki nagyon ideges. Azt hittük, visszatértünk a győztes útra, erre kapunk egy ekkor pofont” – dohogott Nedved.

Nedvedékkel ilyesmi nem nagyon fordult elő akkoribanForrás: AFP/Paco Serinelli

Nem csak a vezetőség ideges, a játékosok is azok. Patrice Evra szerint néhányan nem fogják fel, mit jelent a Juventus mezében pályára lépni, Gianluigi Buffon pedig szégyenletesnek nevezte a csapat szereplését. Allegri a Torino elleni rangadó előtt zárz edzőtáborba vitte a játékosait.

Két meccse van Allegrinek

A zsinórban négy bajnoki címet szerző, BL-döntős Juventusnál nagyon elrontották a nyarat, és idén semmi nem akar sikerülni, pechje is van a csapatnak. A bűnbak természetesen Max Allegri lesz, akinek a Torino elleni derbi és a Mönchengladbach elleni BL-mérkőzés áll rendelkezésére, hogy megmentse a munkáját.

Fél év alatt minden tönkrement?Forrás: AFP/Johannes Eisele

Ha Allegrinek mennie kell, több jelölt is szóba kerülhet. A nemzetközi sajtóban többen a Zenittől elvágyódó Andé Villas-Boast tartják a legvalószínűbbnek, míg Olaszországban inkább Walter Mazzarit, esetleg Marcelo Lippit látják reális lehetőségnek.