Társoldalunk:

A Fradié a világ legjobb formában lévő focicsapata

2015.11.02. 17:47

A transfermarkt.de statisztikai kimutatása szerint - a világ összes bajnokságát figyelembe véve - a labdarúgó NB I-ben listavezető Ferencváros csapatáé a leghosszabb bajnoki veretlenségi sorozat jelenleg.

Az FTC remek szériája tavaly ősz óta tart: az október 4-i, diósgyőri vereség óta Thomas Doll vezetőedző csapata 27 alkalommal nyert, hétszer pedig döntetlent játszott az élvonalban, vagyis 34 találkozón nem talált legyőzőre. Kiváló teljesítményének köszönhetően az előző idényben ezüstérmes lett, jelenleg pedig 14 forduló után 15 ponttal vezet a második helyezett Paks előtt.

Újpesten sem hibázott a FradiForrás: MTI/Bruzák Noémi

Ilyen hosszú sikersorozatra legutóbb 1968/69-ben volt példa az egyesület történetében. Hosszabbra pedig csupán egyszer, az 1931/32-es idényben, amikor 36 összecsapást vívott meg vereség nélkül az együttes, és közben 22 győzelemmel, százszázalékos teljesítménnyel bajnoki címet nyert.

Ami a német szakportál kimutatását illeti, a legutóbbi 15 fordulót vizsgálva kiderül, hogy 43 pontot gyűjtött a Ferencváros - ilyen jó eredménysorra egyetlen klub sem volt képes ebben az időszakban. A második helyen a szerb Crvena zvezda, a harmadikon pedig a francia Paris Saint-Germain áll. A legutóbbi húsz bajnoki összevetését is az FTC vezeti, ezen a listán az észt FC Flora a második, az orosz CSZKA Moszkva pedig a harmadik.

A Dinamo Zagrebnek a közelmúltban zárult le remek sorozata: a horvát bajnoki címvédő ötven bajnoki találkozón maradt veretlen, de az elmúlt két fordulóban vereséget szenvedett.