Megérkezett a válogatotthoz Németh Krisztián

Németh Krisztián
Hungary's Krisztian Nemeth celebrates after scoring a goal during the UEFA Euro 2016 qualifying Group F football match between Greece and Hungary on October 11, 2015 at the Georgios Karaiskakis stadium in Athens. AFP PHOTO / ANGELOS TZORTZINIS
Vágólapra másolva!
Németh Krisztián, a Sporting Kansas City támadója csütörtökön csatlakozott Telkiben a norvégok elleni Európa-bajnoki pótselejtezős párharcra készülő magyar labdarúgó-válogatott keretéhez. Dibusz Dénes viszont távozott. 

A magyar szövetség (MLSZ) honlapjának beszámolója szerint Dibusz Dénes viszont elhagyta az edzőtábort. A Ferencváros kapusa kisebb sérülése miatt nem végezhetett teljes értékű edzésmunkát az elmúlt napokban, az orvosi stáb pedig azt állapította meg, hogy a jövő heti mérkőzésekre még nem lesz tökéletesen rendben, ezért Bernd Storck szövetségi kapitány lemondott a szerepeltetéséről.

Kedden egy délutáni edzés szerepelt a keret programjában, míg a délelőtt folyamán az elméleti felkészítés kapott főszerepet. A szakmai stáb

bő egyórás elemzés során mutatta be a norvég válogatottat a futballistáknak,

akik az északiak több közelmúltbeli tétmérkőzésének kivonatát is megtekintették - olvasható az mlsz.hu-n.

Németh Krisztián Forrás: AFP/Angelos Tzortzinis

Az MLSZ honlapja arról is beszámolt, hogy a válogatott szűk kerete már körvonalazódik, Storck péntek délután, az M4 Sport csatorna élő adásában hirdeti ki azt a névsort, amelynek tagjai a jövő hét elején ott lesznek a felkészülés finisében.

Az Eb-pótselejtező első felvonására jövő csütörtökön Oslóban kerül sor, míg a visszavágót három nappal később a Groupama Arénában rendezik. Mindkét összecsapás 20.45 órakor kezdődik. A párharc győztese kijut a jövő évi, franciaországi kontinensviadalra.