Vágólapra másolva!
Orvosai tanácsára a jövő hét végéig otthonában pihen Joseph Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség 90 napra eltiltott elnöke.

Klaus J. Stöhlker, a 79 éves svájci sportvezető tanácsadója pénteken azt mondta, a doktorok azt javasolták a FIFA-vezérnek, hogy néhány napig kímélje magát. Blatter lánya, Corinne a Blick című svájci napilapnak úgy nyilatkozott, hogy édesapja jövő vasárnapig minden programját lemondta.

Blattert és az európai szövetség (UEFA) elnökét, Michel Platinit október 8-án tiltotta el a labdarúgással kapcsolatos mindennemű tevékenységtől a FIFA etikai bizottsága, mert korrupció gyanújával nyomozást folytat ellenük a svájci államügyészség. A vizsgálat azzal összefüggésben indult, hogy Platini kétmillió svájci frankot (575 millió forint) kapott a FIFA elnökétől 2011 februárjában.

Sepp Blatternek pihenésre van szüksége Forrás: AFP/Fabrice Coffrini

A február 26-án, Zürichben sorra kerülő elnökválasztáson a jelenlegi helyzet szerint Platini; Gianni Infantino, az európai szövetség (UEFA) főtitkára; a bahreini Salman Bin Ibrahim al-Kalifa sejk, az Ázsiai Labdarúgó Szövetség (AFC) elnöke; Jérome Champagne, a FIFA korábbi főtitkár-helyettese; Ali bin al-Husszein jordán herceg, a FIFA végrehajtó bizottságának korábbi tagja; Tokyo Sexwale dél-afrikai üzletember; valamint a libériai Musa Bility versenghet a posztért.