Társoldalunk:

6000 madridi bérletes nézi otthonról az el clásicót

2015.11.08. 12:22

Tízezrével lehetnek olyan bérletesei a Real Madridnak, akik a szezon legjobban várt meccsét otthon nézik, nem a stadionból. A jegyüzéreknek jön a karácsony, a Barca elleni clásicón vagyonokat keresnek. 

„Jó pénzért kölcsönvesszük a bérletedet. Semmi átverés!’ – ilyen tartalmú szórólapokat osztogatnak a Real Madrid mérkőzései előtt a jegyüzérek, különösen a Barcelona elleni mérkőzés előtt. És a dolog tényleg nem átverés, a Marca beszámolója szerint – bár szabályellenes, sőt törvénytelen a dolog – virágzik az üzlet a Bernabeu környékén.

A jegyüzérek valóban jó pénzt fizetnek a bérletek kölcsönvételéért, a tulajdonos pedig egy el clásico-súlyú bajnoki esetében akár bérlete árának felét is visszakaphatja,ha hajlandó a szezon legjobban várt meccsén lízingbe adni a helyét. A Marca kiemeli, az üzletelés fényes nappal történik, és bár a klubnál is tudnak a dologról, nem tesznek ellene semmit.

Biztos volt köztük, aki bevállalta a foteltForrás: Marca.com

Ennek részben az is az oka, hogy a jegyüzérek gazdag külföldieknek adják tovább a bérleteket, akik nyilvánvalóan megrohanják a klub shopját és merchandisinggal megpakolva hagyják el a stadiont. Pedig a szabályok szerint kizárás jár annak a tagnak, aki továbbértékesíti a bérletét, a madridi lap szerint mégis legalább hatezren tesznek majd így a november 21-én esedékes, Barca elleni rangadón.