Dárdaiék egyelőre nem beszélnek Európáról

Dárdai Pál, foci, Hertha
Hertha's Hungarian head coach Pal Dardai (R ) gestures as Moenchengladbach head coach Andre Schubert watches proceedings during the German first division Bundesliga football match Hertha Berlin vs Borussia Moenchengladbach at the Olympic stadium in Berlin on October 31, 2015. AFP PHOTO / ODD ANDERSEN
Vágólapra másolva!
Egyelőre nem beszél az európai kupaszereplés lehetőségéről Dárdai Pál, a német labdarúgó-bajnokság élmezőnyéhez tartozó Hertha vezetőedzője.

Az előző idényben a kiesés ellen küzdő berliniek a Bundesliga 12. fordulójának péntek esti nyitómérkőzésén Salomon Kalou mesterhármasával 3-1-re győztek Hannoverben, a szombati játéknap után a tabella negyedik helyén állnak, és biztosan európai kupaindulásra jogosító helyen töltik a válogatott meccsek miatti, jövő heti szünetet. Hazai környezetben és idegenben egyaránt eredményesek, hiszen három-három alkalommal nyertek.

Szeretnénk tíz ponttal többet szerezni, mint tavaly, és bejutni a kupadöntőbe" - mondta Dárdai Pál. A magyar válogatott előző szövetségi kapitánya a szezon előtt 40 pont megszerzését tűzte ki célul a Hertha számára, amely ennek a felét már be is gyűjtötte, az új tervben viszont már 45 pont szerepel.

Dárdai 45 pontot vár csapatától, amely 20-nál jár egyelőre Forrás: AFP/Odd Andersen

A vezetőedző az újabb győztes meccs után

rendkívüli teljesítménynek nevezte Kalou tripláját,

és elmondta, hogy a bajnokság kezdete óta látja az elefántcsontparti csatáron, hogy jó úton jár, megváltozott a testbeszéde és nagyobb lett az önbizalma. Kalou a korábbi fejsérülése miatt turbánszerű kötést viselt a hannoveri találkozón, hazája válogatottjának Libéria elleni mérkőzését pedig kihagyja a mielőbbi teljes gyógyulás érdekében.

Dárdai hozzátette, a fején lévő seb miatt kockázatos volt - az immár hét gólnál járó - csatár szerepeltetése, de végül kifizetődött.