Vágólapra másolva!
A norvég TV2 Telkiben készített interjút Bernd Storck szövetségi kapitánnyal, aki kellemetlen helyzetbe hozta a stábot, miután a tévéseket is a norvégok várható játékával kapcsolatban faggatta. 

"A 15 perces interjú alatt végül minden a feje tetejére állt, miután Storck a várható formációtól kezdve a csapat játékstílusán át mindent meg akart tudni a stábunktól a norvég válogatottal kapcsolatban" - írja a norvég csatorna honlapja a Telkiben készült interjúról.

Storck aztán elmondta, jól sikerült csapata felkészülése - a riport kiemeli, hogy a Magyarországon játszókat edzőtáborba vitte -, de hozzátette, nagyon erős csapattal találkozik Magyarország. A német kapitány a norvégok dicsérete mellett kitért saját csapatára is.

Remek a csapatszellem, és nagyon jól védekezünk. Bár a góllövéssel akadnak gondjaink, azért mi is tudjuk, merre van a kapu. Remélem, Oslóban meg is találjuk" - mondta Storck.

Kár lenne, ha kirúgnának

A norvég portál kiemeli, a négy meccs után 1-1 győzelem és vereség mellett két döntetlent számláló kapitány tart tőle, hogy esetleg elbocsátják, ha nem sikerül kijutnia csapatával a franciaországi Európa-bajnokságra.

Bernd Storck szövetségi kapitány (b) és Andreas Möller edző Forrás: MTI/Illyés Tibor

"Kellemetlen lenne, ha kirúgnának, mert nem jutottunk ki az Eb-re. Jövőbe mutató, jó elképzeléseket honosítottunk meg. Sokkal profibbá kell tennünk a magyar futballt, a magyar klubokat. Óriási nyomás alatt dolgozunk, komoly elvárásoknak kell megfelelnünk,

Ez utóbbi talán nem teljesen fedi a valóságot, hiszen a 80-as évek közepén az európai ranglista élén állt a magyar válogatott, bár a mexikói vébé már nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna. Európa-bajnokságon 1972-ben járt utoljára Magyarország, akkor a negyedik helyen végzett.