Társoldalunk:

Csökkent a Honvéd légiósainak száma

2015.11.10. 16:21

Magyar állampolgársági esküt tett kedden a Budapest Honvéd két labdarúgója, Lovric Ivan és Kamber Djordje. A kispesti klub honlapjának beszámolója szerint a két játékos a XIX. kerületi városházán, Gajda Péter polgármester előtt tette le az esküt, majd a fogadalom elhangzása után átvették az állampolgárságról szóló oklevelet.

A 30 éves védő, Lovric az egykori Jugoszláviában, Splitben született, 2007-ben igazolt Magyarországra, azóta megfordult a Kecskemét, a Baja és a Honvéd együttesében. Kispestre idén nyáron tért vissza. Az NB I-ben 130 mérkőzésen 10 gólt szerzett.

A 31 éves középpályás, Kamber ugyancsak az akkor jugoszláviai Sanski Mostban született, 2008-ban szerződött a magyar bajnokságba. Korábban a Diósgyőr, a Zalaegerszeg és a Győri ETO együttesét erősítette, ő is idén nyáron került a Honvédhoz. A magyar élvonalban 218 találkozón 33 alkalommal volt eredményes.

Balogh (Debrecen) és Lovric (Honvéd) csatájaForrás: MTI/Czeglédi Zsolt

A két játékos a magyarrá válás után már nem tartozik a kispestiek külföldi kontingensébe. A Honvéd állományában így jelenleg már csak négy légiós van: Aleksandar Ignjatovic, Dusan Vasziljevic, Souleymane Youla és Patrick Ikenne-King.