Vágólapra másolva!
Az északírek kiakadtak a fociválogatott Eb-re szánt mezén.

Észak-Írország hasonló cipőben járt, mint mi: a csapat 1986-ban jutott ki utoljára nagy tornára, úgyhogy a helyi szurkolók már nagyon ki voltak éhezve a sikerre. És a csapat révén ezt meg is kapták, az északírek a magyarok csoportjában szerepeltek a mostani selejtezősorozatban, és 10 meccsen szerzett 21 pontjukkal az élen végeztek, így ott lesznek jövőre Franciaországban.

Undorító, szörnyű, nevetséges

A válogatott mezszállítója már elkészítette az Eb-re szánt mezeket, de a szurkolók körében nem aratott sikert az új dizájn, a zöld felsőn a mellkas tájékán végigfutó vastag kék csík. Undorító, szörnyű, nevetséges - nagyjából ilyen véleményeket lehetett olvasni a szurkolóktól, és egyikük, Ian McKinney odáig ment, hogy petíciót indított, hogy cseréljék le az új mezt. A petíció szerda délelőtt 6000 támogató közelében járt, két nap alatt ennyien álltak az ügy mellé.

Nem aratott sikert az új mez Forrás: Twitter

A sportszergyártó azzal indokolta a közellenséggé váló kék csík megjelenését a mezen, hogy így próbáltak visszanyúlni a 80-as évekbe, abba a sikerkorszakba, amikor két világbajnokságon is szerepeltek az északírek. Ez azért érdekes, mert a 80-as években végig zöld-fehér volt a válogatott mez, a kék szín 1990-ben jelent meg. Az új mez pénteken debütál, amikor Kyle Lafferty és társai felkészülési meccsen fogadják Lettországot.