Társoldalunk:

Stieber: Nem kell legyőzni a norvégokat

2015.11.11. 09:47

A magyar labdarúgó-válogatott keretébe két meccsnyi kihagyás után újra meghívott Stieber Zoltán szerint csak higgadt hozzáállással lehet sikerrel venni a norvégok elleni pótselejtezőt.

"Csak akkor van esélyünk, ha hideg fejjel indulunk csatába. Fantasztikus lenne minden második évben a kijutás kapujában toporogni, de egyelőre ott tartunk, hogy legutóbb 1986-ban szerepelt a magyar válogatott világbajnokságon. Ezzel csak oda szeretnék kilyukadni, hogy nem tudhatjuk, legközelebb mikor leszünk ilyen közel Eb- vagy vb-részvételhez, úgyhogy most kell megragadnunk a sanszot!" - nyilatkozta a Nemzeti Sportnak.

Stieber a finn-magyaron győztes gólt szerzettForrás: MTI/Kovács Tamás

Az 50. Bundesliga-fellépését a múlt héten ünneplő Hamburg-szélső azt mondja, egyáltalán nem fontos, hogy milyen szerepet szán neki Bernd Storck a csütörtöki és a vasárnapi meccsen, a lényeg a kijutás. "Imádok futballozni, a legjobban azokat a perceket élvezem, amelyeket a játéktéren tölthetek, ám ez egyszer azt sem bánnám, ha mindkét meccset a kispadon fagyoskodnám végig, csak jussunk ki az Eb-re!"

Stieber szerint ehhez nem is kell feltétlenül meccset nyerni. "Nem kell őket legyőzni, elég, ha odakint 1-1-re, itthon pedig 0-0-ra végzünk. Ha összesítésben jobbak leszünk, helyünk van Európa legjobb 24 csapata között."