Társoldalunk:

Csányi nincs meglepve, megérdemelt győzelemről beszélt

2015.11.12. 23:41

Csányi Sándor MLSZ-elnök a Norvégia elleni győztes Eb-pótselejtező után felszabadultan nyilatkozott az Ullevaal stadion kijáratánál. A szövetség elnöke szerint remekül felkészített csapatunk megérdemelten győzött, csak azt bánja, hogy a mezőny legjobbja, Gera Zoltán nem játszhat a visszavágón. Kleinheisler játéka nem lepte meg. 

Az érthetően boldog Csányi Sándor a VIP-kijáratnál készségesen válaszolt a nekiszegezett kérdésekre, az MLSZ elnöke elmondta, nem számított ekkora sikerre, bár titkon reménykedett benne.

Csányi Sándor bizakodó, de óvatosForrás: MTI/Illyés Tibor

"Csak álmodozni mertünk a győzelemről, de remekül felkészített csapattal álltunk ki, és nagyon jól játszottunk. 

Úgy gondolom, megérdemeltük a győzelmet." 

Komoly válasz a kétkedőknek

Kikerülhetetlen volt a kérdés, mit szól az elnök Kleinheisler László kezdőcsapatba állításához, hiszen a játékos gyakorlatilag semmiféle meccsterhelést nem kapott még idén. 

Én már tegnap tudtam, hogy kezdeni fog, de nem lepett meg annyira, mint sokakat. 

Láttam edzeni, és a stábtól tudtam, hogy remek fizikai állapotban van. Komoly választ adott a kétkedőknek, nagyszerűen játszott, és győztes gólt lőtt."  

"Most már természetesen bizakodóbb vagyok az Eb-re jutást illetően, 

de nem szabad azt hinnünk, hogy máris kijutottunk, 

még ha jelentősen nőttek is az esélyeink a ma délutáni állapotokhoz képest. Vasárnap annyi a feladat, hogy ugyanilyen jól kell játszani, de erről kérdezzék inkább a győztes kapitányt” – intett a percekkel később kezdődő sajtótájékoztató irányába a szövetség elnöke. 

Gera hiányozni fog

Csányi szerint a norvégok nem becsültek le minket, maximum a norvég sajtó. 

A sárga lapjai miatt eltiltott Gera Zoltán nélkül kell kiharcolni az Eb-részvételtForrás: AFP/Ferenc Isza

"Tegnap volt egy közös ebéd, ahol pontosan lehetett érezni, hogy ugyanúgy tartanak tőlünk, mint mi tőlük. Gera Zoltán nagyon fog hiányozni, az ő hiányára alaposan fel kell készülni" – mondta Csányi a mezőny legjobbjaként kisárguló ferencvárosi játékosról, aki nem játszhat a vasárnapi visszavágón a Groupama Arénában.