Társoldalunk:

Úgy tűnik, Böde nem lesz kezdő Norvégiában

2015.11.12. 11:55

Már a pótselejtező elérése is egy kisebb csoda, de Magyarországot vissza kell vezetni a nagy futballnemzetek közé – mondta Bernd Storck szövetségi kapitány a Kickernek adott interjújában. Andreas Möller új ötleteket hoz, Juhász Roland pótolható.

"A selejtezőben jó eredményeket értünk el, biztosan álltunk a lábunkon" – Bernd Storck, a magyar fociválogatott szövetségi kapitánya egyebek mellett ezzel indokolta a Kicker német sportmagazinnak adott interjújában, hogy 50 százalék esélyt lát a továbbjutásra a norvégok elleni Eb-pótselejtezőn.

Nem csak rugdosódnánk

"Fejlődni akarunk, irányítani, nem csupán reagálni. Birtokolni szeretnénk a labdát, nem pedig a »rúgd és fuss!« módszert alkalmazni. Jó úton járunk" – mondta Storck a Sport TV honlapján magyarul olvasható interjúban.

Bernd Storck és Andreas Möller TelkibenForrás: MTI/Illyés Tibor


A néhány hete szerződtetett új másodedzőről és kapusedzőről, Andy Möllerről és Holger Gehrkéről azt mondta, rájuk azért volt szükség, mert "professzionalizálni akartuk a munkát". A páros inspirációt és új ötleteket hoz, Möller az eredményeivel motiválhatja a játékosokat – vélte a kapitány.

Storck szerint az eltiltott Juhász Roland pótolható Guzmics Richárddal. Neki nagyon erős a fejjátéka, "erre szükségünk lesz a norvégok ellen", tette hozzá. Arra kérdésre, hogy a Bundesliga-klubjában alig játszó Szalai Ádám és Stieber Zoltán meghívása a lehetőségek szűkösségét jelzi-e, a német szakember azt mondta, mindketten fontosak a csapat számára.

A Feröer elleni meccset megfordító Böde Dánielről azt mondta "a tizenhatosra termett, de nem hiszem, hogy Oslóban olyan sokat lennénk a tizenhatoson belül. Harcmodora a hazai mérkőzésen jobban érvényesülhet." Vagyis az első meccsen a Fradi csatára aligha fog kezdeni.

Az elmondottak alapján Böde itthon kaphat több lehetőségetForrás: MTI


Az esetleges kudarc utáni menesztésére reagálva Storck kijelentette, nem pazarol időt ilyen gondolatokra, de sajnálatosnak tartaná, ha a magyar fociban elindított folyamatot leállítanák. Nyitnunk kell, és Magyarországot vissza kell vezetnünk a nagy nemzetek közé" – mondta, de azt is megjegyezte: a pótselejtező elérése is "kisebb csoda".