Társoldalunk:

Fülöp halálhíre megdöbbentette az angol kapitányt

2015.11.13. 19:30

Meleg szavakkal emlékezett meg pénteken Fülöp Mártonról, a magyar labdarúgó-válogatott előző nap, 32 éves korában elhunyt volt kapusáról Roy Hodgson, az angol válogatott szövetségi kapitánya.

Hodgson, aki a West Bromnál dolgozott együtt Fülöppel a 2011-2012-es szezonban, a BBC-nek nyilatkozva kijelentette: teljesen megdöbbent, amikor meghallotta a hírt

"Nagyon-nagyon kellemes személyiség, és jó, profi játékos volt. Őszintén szólva fel sem merült bennem, hogy bármilyen egészségi problémája lehetett" - mondta.

Fülöp MártonForrás: AFP/Adrian Dennis

Hodgson a futball szomorú napjának nevezte Fülöp Márton halálának napját, és kifejezte együttérzését a családnak.

Keane: Remek srác volt

Roy Keane, az ír válogatott másodedzője - aki a korábbi években a Sunderland, majd az Ipswich Town menedzsereként is leigazolta Fülöpöt - pénteken a BBC-nek szintén azt mondta, hogy megdöbbentette és lesújtotta a halálhír.

Nagyszerű profit ismerhettem meg személyében, de ennél is fontosabb, hogy remek srác volt. A legmélyebb részvétemet küldöm Márton családjának és barátainak" - tette hozzá.

A BBC adatai szerint Fülöp a Sunderland színeiben 47-szer lépett pályára; az Ipswich Town kapuját 38 meccsen védte.

Given nem akarta elhinni

Shay Given, az ír válogatott és az angol Stoke City kapusa pénteken azt mondta a BBC-nek, hogy egyszerűen nem akarta elhinni a hírt. 

"Amikor a Manchester Citynél voltam, és vállsérülést szenvedtem, akkor Fülöp a Sunderlandtől átjött kölcsönjátékosként. Csak néhány hetet töltött ott, de sokakra nagy benyomást tett" - mondta Given.

Fülöp a West Brom, az Ipswich Town, a Sunderland, a Stoke City és a Manchester City mellett játszott a Chesterfield, a Coventry és a Leicester színeiben is.