Társoldalunk:

Kleinheisler: Ezt el sem tudom hinni

2015.11.13. 00:42

A meccs magyar hőse hitetlenkedett a norvégok oslói legyőzése után, Bernd Storck szerint pedig még mindig az északiak az esélyesebbek. A norvég kapitány állítja, nem tragédia az eredmény.

"Első meccsem a válogatottban, és gólt is tudtam szerezni, ez szenzációs élmény, nem tudom elhinni" – a meglepetésre a kezdőbe kerülő, aztán győztes gólt szerző Kleinheisler László csak ennyit mondott a csütörtök esti oslói pótselejtező után. 

Ez csak az első lépés volt

"Most örülünk, de még nem nyertük meg a párharcot, csak az első lépést tettük meg a kitűzött cél felé" – figyelmeztette a magyar szurkolókat Bernd Storck szövetségi kapitány a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón. 

Németh Krisztián vezetésével ünnepel a csapatForrás: MTI/Illyés Tibor


"Kicsit megilletődötten kezdtünk, de Király az elején nagyot védett, ami nagyon kellett. Az egész csapat kiválóan játszott, büszkék lehetnek magukra a futballisták. Nehéz meccs lesz a vasárnapi, mert ma is jól játszottak a norvégok.  Picit azért javultak az esélyeink, de most sincs veszítenivalónk, a rivális az esélyesebb" – jelentette ki a kapitány. 

A köztévének a lefújás után nyilatkozva is elismerte, hogy volt némi szerencsénk.  "Gábor óriásit védett, később egyre jobbak lettünk, szereztünk egy fantasztikus gólt. A második félidőben szerencsénk is volt, de erre szükségünk is van egy idegenbeli meccsen Norvégiában. Beszorított az ellenfél, de végig fegyelmezettek, szervezettek voltunk. Fantasztikusan játszott a csapat" – mondta Bernd Storck. 

A norvég válogatottat irányító Per-Mathias Högmo meglepően derűlátónak bizonyult. "Még csak a párharc felén vagyunk túl. Jól játszottunk, elég helyzetet dolgoztunk ki, de nem sikerült betalálnunk. Továbbá világos, hogy nem kaptunk meg egy büntetőt.  Nagyon várjuk a magyarországi visszavágót, nem tragédia ez az 1-0-s vereség, mert gondoljuk csak el, mit fognak érezni a magyarok, ha gólt kapnak: tudják majd, amennyiben még egy gólt kapnak, kiesnek."