Társoldalunk:

Különgéppel menekítették ki a német válogatottat Párizsból

2015.11.14. 13:07

A párizsi véres merényletek ideje alatt Franciaország és Németország labdarúgó-válogatottja barátságos meccset vívott a Stade de France stadionban. A mérkőzést követően a német csapat nem hagyta el a stadiont, ott töltötték az éjszakát, majd különgéppel menekítették ki őket az országból. 

Nem csoda, hogy a németeknek eszük ágában sem volt visszatérni a szállodájukba, hiszen a mérkőzést megelőzően, péntek délelőtt bombariadó miatt ki kellett üríteni az épületet - ez végül vaklármának bizonyult. 

A mérkőzés közben azonban már nem csak fenyegetésről volt szó: a jelentések szerint legalább három robbantás rázta meg a Stade de France stadion környékét, ahol a francia-német meccset rendezték. 

Az egyik robbanást a mérkőzés közben is tisztán hallani lehetett. 

"Mindannyiunkat sokkolt, ami történt. A meccsel egyáltalán nem akarok foglalkozni,

huszadrangú kérdés egy ilyen szörnyű napon.

A kispadon mindannyian megrémültünk a hangrobbanás után" - mondta az eseményeket követően Joachim Löw német szövetségi kapitány. 

lelátón helyet foglalt Francois Hollande francia köztársasági elnök, őt biztonsági okokból kimenekítették, a szurkolókat viszont egy óráig még nem engedték ki a stadionból. 

Több ezer szurkoló várakozott a gyepenForrás: BBC

 
Az eseményeket követően a német válogatott úgy döntött, nem hagyja el a stadiont, és a csapat ott töltötte az éjszakát is, a két ország közötti határt pedig eközben fegyveresekkel zárták le. 

Joachim Löw csapata megerősített rendőri védelemmel hagyta el a stadiont szombat reggel, és már le is szálltak Németországban. 

A német válogatottat különgéppel menekítették ki az országbólForrás: PA

 
A játékosok rendkívül zaklatott idegállapotban érkeztek meg Frankfurtba. 

Lukas Podolski (b) és Antonio Rüdiger arca mindent elárul az állapotukrólForrás: tagesspiegel.de

Miféle beteg világban élünk? - 

tette fel a költői kérdést a hazaérkezésük után Toni Kroos, a válogatott és a Real Madrid játékosa. 

 
A franciák egyébként Olivier Giroud és Andre-Pierre Gignac találatával 2-0-ra győztek a szintén Eb-résztvevő vendégeik ellen, ezzel nagyon hosszú sorozatot szakítottak meg, ugyanis legutóbb 2001 februárjában tudtak odahaza nyerni Németországgal szemben.