Társoldalunk:

A fekete péntek megismétlődésétől tart a franciák legendája

2015.11.16. 14:10

A pénteki, párizsi terrortámadások után Just Fontaine, Franciaország legendás labdarúgója azt mondta: nem hazájában kellene jövőre megrendezni az Európa-bajnokságot.

"Megszakad a szívem amiatt, amit most mondok, főleg azok után, hogy mennyire vártam az Eb-t, de szerintem Franciaországnak le kellene mondania a rendezésről" - mondta a Die Welt című lapnak a 82 éves, legendás futballista.

Miközben a nemzetközi és a francia futball szereplői közül a legtöbben az elmúlt napokban amellett foglaltak állást, hogy változatlanul Franciaország legyen a jövő évi, június 10. és július 10. között sorra kerülő kontinenstorna házigazdája, Fontaine ellene van.

Ott volt a stadionban, és soha nem félt még ennyire

"Minden más ország meg tudja rendezni a bajnokságot, csak mi nem. Nagyon félek attól, hogy a fekete péntek megismétlődik" - fogalmazott az 1958-as világbajnokság gólkirálya. Hozzátette: Franciaország nem tudja garantálni azt a biztonságot, amely egy ilyen nagy torna lebonyolításához szükséges.

Elvenné a rendezést a hazájátólForrás: AFP

"Egyszerűen túl veszélyes. Hisz abban valaki, hogy a jövőben még emberek mennek a Stade de France-ba?" - tette fel a kérdést Just Fontaine, aki pénteken maga is ott volt a nemzeti stadionban a francia-német barátságos mérkőzésen. "Soha életemben nem féltem még ennyire. És a többi, 80 ezer néző is biztosan ugyanígy érzett" - mondta a sportember, aki szombaton utazott haza Toulouse-ba.