Társoldalunk:

Megtartják a hétvégi Bundesliga-fordulót

2015.11.18. 16:03

A Német Labdarúgó Liga tervei szerint minden mérkőzést megrendeznek az élvonal péntektől vasárnapig esedékes fordulójában. Dárdai Pál nem fél, amikor belép a Hertha stadionjába.

A múlt pénteki, párizsi merényletek nyomán kialakult terrorfenyegetettség miatt kedden elmaradt a Németország-Hollandia barátságos válogatott mérkőzés, amelyet Hannoverben játszottak volna. A DFL szerdai közleménye szerint a 13. forduló menetrendje nem változott. A liga hozzátette: minden városban a Bundesliga-klubok biztonsági szolgálatai - az illetékes állami és szövetségi hatóságokkal való egyeztetés után - döntenek az adott meccs megrendezéséről.

Emlékeztetnek: a mérkőzések lehető legbiztonságosabb megrendezése érdekében a házigazda kluboknak máskor is egyeztetniük kell a hatóságokkal. A tabella negyedik helyén álló Hertha BSC vezetőedzője, Dárdai Pál kijelentette, hogy továbbra sem fél, amikor belép a berlini stadionba. Csapata vasárnap délután a magyar válogatott csatár Szalai Ádám együttesét, a kiesőhelyen álló Hoffenheimet látja vendégül.

Dárdai Pál, a Hertha BSC vezetőedzőjeForrás: AFP/John MaCDougall

"Ha félnék, nem mennék a futball közelébe. Keményen edzünk és készülünk a mérkőzésre" - hangsúlyozta Dárdai, aki azt is elmondta, hogy semmiféle különleges intézkedést nem léptettek életbe a klubnál.