Társoldalunk:

A rendőrökkel háborúzó szurkolók miatt maradt el a rangadó

2015.11.21. 22:28

Elmaradt a szombatra kiírt Panathinaikosz-Olimpiakosz görög futballrangadó.

A Panathinaikosz - belépőjeggyel nem rendelkező - drukkerei két órával a meccs tervezett kezdése előtt megpróbáltak erőszakkal bejutni a stadionba, eközben összecsaptak a rohamrendőrökkel, akiket kövekkel támadtak meg. Később azok a szurkolók, akiknek volt jegyük, a lelátóról megdobálták az Olimpiakosz játékosait, amikor azok ki szerettek volna sétálni a pályára.

A pályán is balhéztak a Pana-drukkerek

A vendégek ezek után közölték, hogy nem akarnak pályára lépni, a hazaiak viszont a mérkőzés lejátszása mellett érveltek. A játékvezető fél órát várt, hátha megnyugszanak a kedélyek, de aztán úgy döntött, hogy a meccset nem lehetne biztonságos körülmények között lebonyolítani.

A két csapat helyett a rendőrök és a drukkerek harcoltak a pályánForrás: AFP

A Panathinaikosz feldühödött drukkerei ekkor a pályára rohantak, a rendőrség ismét közbeavatkozott, és könnygázt is bevetett a pirotechnikai eszközökkel támadó huligánok ellen. A két ősi rivális görög klub mérkőzésén rendszeresek a rendbontások.

Megint felfüggeszthetik a bajnokságot

Idén februárban a Panathinaikosz szurkolói elözönlötték a pályát, összecsaptak a rendfenntartókkal, illetve pirotechnikai eszközökkel, kövekkel, üvegekkel megdobálták az ellenfél híveit. Ezután a görög kormány határozatlan időre felfüggesztette a profi futballbajnokságokat az országban, de végül csak egy hétvégét kellett kihagyniuk a csapatoknak.

Az elmaradt mérkőzés sorsáról a Görög Labdarúgó Szövetség dönt, de nagyon valószínű, hogy a győzelemért járó három pontot az Olimpiakosz kapja. Athéni sajtóhírek szerint vasárnap bejelentik, hogy ismét felfüggesztik a bajnokságot. A tabellát a tíz meccs után százszázalékos Olimpiakosz vezeti, a Panathinaikosz nyolc ponttal lemaradva a második.