A terrorveszély ellenére lesznek szurkolói zónák

szurkolói zóna, német szurkolók
A fan holds up a banner reading "I love it when a plan comes together" and depicting actor George Peppard as main character Lieutnant Colonel John "Hannibal" Smith from the tv series "The A Team" as supporters gather at the "Fanmeile" area, where fans welcomed players and members of Germany's football national team on July 15, 2014 at Berlin's landmark Brandenburg Gate to celebrate their FIFA World Cup title. Germany won their fourth World Cup title, after their 1-0 win over Argentina on July 13, 2014 in Rio de Janeiro in the FIFA World Cup Brazil final game. AFP PHOTO / CLEMENS BILAN
Vágólapra másolva!
A megnövekedett terrorveszély ellenére lesznek szurkolói zónák és nyilvános szabadtéri kivetítők a jövő évi labdarúgó Európa-bajnokság idején Franciaországban. A kormány több tagja kedden tárgyalt az Eb biztonsági kérdéseiről, s ezt követően jelentették be, hogy a zónákat a terveknek megfelelően kialakítják.

Bernard Cazeneuve belügyminiszter és Patrick Kanner sportminiszter egyaránt arról beszélt a tárgyalást követően, hogy a szurkolói zónák fontos elemei az Eb-nek, s nem eshetnek a jelenlegi helyzet áldozatául.

Ugyanakkor az eredetileg tervezettnél komolyabb biztonsági intézkedéseket léptetnek majd életbe. Az ezekből adódó pluszköltségeket a francia állam, Párizs városa, illetve az UEFA állja.

Lesznek szurkolói zónák Forrás: AFP/Clemens Bilan

A legnagyobb, párizsi szurkolói zónában a tervek szerint 120 ezer drukker fér majd el az Eiffel-torony melletti Mars-mezőn.

A biztonsági intézkedések szigorítására a 130 ember életét követelő november 13-i párizsi merényletsorozat nyomán kerül sor.