A Real hármat kapott a végén, Ibrát ünnepelte az ellenfél

Ibrahimovic (PSG)
Paris Saint-Germain's Swedish forward Zlatan Ibrahimovic celebrates scoring during the UEFA Champions League Group A, second-leg football match Malmo FF vs Paris Saint-Germain (PSG) in Malmo, Sweden on November 25, 2015. AFP PHOTO / TT NEWS AGENCY / ANDREAS HILLERGREN +++ SWEDEN OUT +++ / AFP / TT NEWS AGENCY / ANDREAS HILLERGREN
Vágólapra másolva!
A Paris Saint-Germain, az Atlético Madrid, a Benfica és a Juventus is biztosította helyét a legjobb 16 között a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek ötödik fordulójában. A már korábban továbbjutott Real Madrid 4-0-ra vezetett Donyeckben, végül csak 4-3-ra nyert. Ibrahimovic gólt lőtt a nevelőklubjának Malmőben, a Manchester United képtelen volt otthon legyőzni a PSV-t.

Online közvetítés

Bajnokok Ligája, csoportkör, 5. forduló:
A csoport:
Malmö (svéd) - Paris Saint-Germain (francia) 0-5 (0-2)
gól: Rabiot (3.), Di María (14., 68.), Ibrahimovic (50.), Lucas Moura (81.)

Sahtar Donyeck (ukrán) - Real Madrid (spanyol) 3-4 (0-1)
gól: Alex Teixeira (77., 88., az elsőt 11-esből), Dentinho (83.) illetve Ronaldo (18., 70.), Modric (50.), Carvajal (53.)

A csoport állása: 1. (már továbbjutott) Real Madrid 13 pont, 2. (már továbbjutott) Paris Saint-Germain 10, 3. Sahtar Donyeck 3 (7-12), 4. Malmö 3 (1-13)

A Paris Saint-Germain a svéd Malmö otthonában aratott 5-0-s győzelmet, a duplázó Ángel Di María első találatával a Bajnokok Ligája történetének 7000. gólját szerezte.

Malmö, I'm here... Are you ready?! See you tonight!

Posted by Zlatan Ibrahimovic on Wednesday, November 25, 2015

Nevelőegyesülete ellen lépett pályára Zlatan Ibrahimovic. A svéd csatár a meccs előtt azt mondta: "Számomra az lenne a tökéletes forgatókönyv, ha rúgnék három gólt, és a közönség a nevemet skandálná." Végül csak egy gólig jutott, a PSG viszont ötig.

A nézők pedig tényleg ünnepelték: a párizsi játékosokat a meccs előtt kifütyülték, őt viszont lelkesen éltették.

VIDEO: Malmo reaction to Zlatan Ibrahimovic

Here's how the Malmö FF fans welcomed Zlatan Ibrahimovic back home!(via Loic Tanzi)

Posted by Goal.com UK on Wednesday, November 25, 2015

A csoport másik mérkőzésén a Real Madrid úgy nyert 4-3-ra a Sahtar Donyeck otthonában - és szerezte meg a csoportelsőséget -, hogy már négy góllal vezetett, de a hazaiak az utolsó negyedórában háromszor is betaláltak.

B csoport:
Manchester United (angol) - PSV Eindhoven (holland) 0-0

CSZKA Moszkva (orosz) - VfL Wolfsburg (német) 0-2 (0-0)
gól:
Akinfejev (67., öngól), Schürrle (88.)

A csoport állása: 1. VfL Wolfsburg 9 pont, 2. Manchester United 8, 3. PSV Eindhoven 7, 4. CSZKA Moszkva 4.

A B csoportban a Manchester United nagy lehetőséget szalasztott el, ugyanis hazai pályán csak gól nélküli döntetlenre volt képes a PSV Eindhoven ellen, így még izgulnia kell a két hét múlva esedékes zárófordulóban. A találkozón ott volt Ruud van Nistelrooy is, aki korábban mindkét csapatban sikert sikerre halmozott.

A másik meccsen a VfL Wolfsburg világbajnok támadója, André Schürrle vezérletével nyert a CSZKA Moszkva otthonában. Schürrlének elévülhetetlen érdemei voltak a vezető gólban (nagy-nagy hibát vétett a moszkvai kapus), a második találat pedig az ő nevéhez fűződött. A német csapat a csoport második helyére jött fel.

Mostani vereségével a CSZKA számára biztossá vált, hogy a legjobb esetben is csak a csoport harmadik helyét szerezheti meg.

C csoport:
Atlético Madrid (spanyol) - Galatasaray (török) 2-0 (1-0)
gól:
Griezmann (13., 65.)

Astana (kazah) - Benfica (portugál) 2-2 (2-1)
gól: Twumasi (19.), Anicic (31.), illetve Jiménez (40., 72.)

1-0

2-0

2-1

2-2

A csoport állása: 1. (már továbbjutott) Atlético Madrid 10 pont (9-2), 2. (már továbbjutott) Benfica 10 (9-6), 3. Galatasaray 4, 4. Astana 3

A C csoportban az Atlético Madrid Antoine Griezmann duplájával győzte le a Galatasarayt, így magát, és már korábban az Asztanában 2-2-es döntetlent játszó Benficát is továbbjuttatta a nyolcaddöntőbe. A kazahok közel voltak történetük első BL-sikeréhez, hiszen már 2-0-ra is vezettek.

D csoport:
Juventus (olasz) - Manchester City (angol) 1-0 (1-0)
gól:
Mandzukic (18.)

Borussia Mönchengladbach (német) - Sevilla (spanyol) 4-2 (1-0)
gól: Stindl (29., 83.), Johnson (68.), Raffael (78.), illetve Vitolo (82.), Banega (91., 11-esből)

A csoport állása: 1. (már továbbjutott) Juventus 11 pont, 2. (már továbbjutott) Manchester City 9, 3. Borussia Mönchengladbach 5, 4. Sevilla 3

A Juventus 1-0-ra legyőzte a Manchester Cityt (a részletekről itt olvashat), így élre állt, és továbbjutott. A Gladbach hiába győzte le 4-2-re a Sevillát, már nem kerülhet be a nyolcaddöntőbe.