Társoldalunk:

Még nem tudhatjuk, mennyi a játékosok Eb-prémiuma

2015.11.26. 15:12

A Sport Pluszra hivatkozva több oldal is lehozta, mennyi pénzt kaptak a magyar futballválogatott játékosai és stábtagjai az Európa-bajnokságra jutásért. Megkérdeztük az MLSZ-t, mennyire helytállóak az információk. 

A magyar válogatott 1972 után újra kijutott az Európa-bajnokságra, amiért az UEFA 3,6 milliárd forintot utalt át az Magyar Labdarúgó Szövetségnek. Az MLSZ még a pótselejtező előtt jelezte, teljesítményarányosan osztják majd el a játékosoknak szánt összeget, ami nagyjából 1,2 milliárd forintot tesz ki.

A Magyar Labdarúgó Szövetség azt a tájékoztatást adta, hogy mivel még ők sem tudják a pontos összegeket, meglepődnének rajta, ha a sportlap információi helytállóak lennének. Az MLSZ hivatalosan nem kívánt sajtóértesüléseket kommentálni, nem hivatalos csatornán is csak annyit jeleztek, „valószínűleg köszönőviszonyban sem lesz az igazsággal a Sport Plusz által lehozott számsor.”

Még nem lehet tudni, mennyi a zsetonForrás: MTI/Koszticsák Szilárd

A lap „Pénzosztás! - Ennyit kapnak ők 75-en” szalagcímmel árult értesülését „légből kapott találgatásnak” nevezte a szövetség.