Társoldalunk:

Csendben megindult a lázadás Van Gaal ellen

2015.11.26. 08:07

A Manchester United csak 0-0-t játszott hazai pályán a PSV-vel, és így veszélybe került a BL-csoportból való továbbjutása, de már a meccs előtt (egyelőre) csendes zendülés indult meg Louis van Gaal ellen. 

A csapat játékát már eddig is rengeteg kritika érte – különösen a nyáron ráköltött milliárdok fényében –, de Louis van Gaal egyelőre élvezi a vezetőség bizalmát. A játékosokét azonban egyre kevésbé, és egy kulcsjátékos már hangot is adott ennek. 

A Daily Telegraph újságírója a BBC Radio5-nak adott nyilatkozatában (38 sec) elmondta, egy United-játékos már panaszkodott neki egy sort. „Vigyáznom kell, hogyan fogalmazok, de az előbb beszéltem egy ManUnited-játékossal, aki azt mondta, hogy a felét sem hozza ki belőle a csapat mostani játéka, így ő is fél játékosnak érzi magát.” 

A játékos hozzátette, sem vele, sem a szurkolókkal szemben nem fair, ami a csapatnál történik, ő pedig így nem is tud kiteljesedni. 

Louis van Gaal össztűz alattForrás: AFP/Paul Ellis

Az újságíró persze nem nevesítette a játékost, és a rádióműsorban azt is mondta, nem hiszi, hogy a játékos csak úgy odamehetne Van Gaalhoz,  és elmondhatná neki, mi a baja. Ezzel arra utalt, hogy a holland szakember nem nagy barátja az öltözői demokráciának. 

A hírt több oldal is átvette, a kommenteket böngészve több szurkoló is biztos abban, hogy az elégedetlenkedő játékos nem más, mint Juan Mata, aki a PSV ellen sem volt a kezdőcsapat tagja.