Csendben megindult a lázadás Van Gaal ellen

498499223 Manchester United's Dutch manager Louis van Gaal looks on ahead of the English Premier League football match between West Bromwich Albion and Manchester United at The Hawthorns in West Bromwich, central England on October 20, 2014. AFP PHOTO / P
Manchester United's Dutch manager Louis van Gaal looks on ahead of the English Premier League football match between West Bromwich Albion and Manchester United at The Hawthorns in West Bromwich, central England on October 20, 2014. AFP PHOTO / PAUL ELLIS RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or “live” services. Online in-match use limited to 45 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications.
Vágólapra másolva!
A Manchester United csak 0-0-t játszott hazai pályán a PSV-vel, és így veszélybe került a BL-csoportból való továbbjutása, de már a meccs előtt (egyelőre) csendes zendülés indult meg Louis van Gaal ellen. 

A csapat játékát már eddig is rengeteg kritika érte – különösen a nyáron ráköltött milliárdok fényében –, de Louis van Gaal egyelőre élvezi a vezetőség bizalmát. A játékosokét azonban egyre kevésbé, és egy kulcsjátékos már hangot is adott ennek.

A Daily Telegraph újságírója a BBC Radio5-nak adott nyilatkozatában (38 sec) elmondta, egy United-játékos már panaszkodott neki egy sort. „Vigyáznom kell, hogyan fogalmazok, de az előbb beszéltem egy ManUnited-játékossal, aki azt mondta, hogy

A játékos hozzátette, sem vele, sem a szurkolókkal szemben nem fair, ami a csapatnál történik, ő pedig így nem is tud kiteljesedni.

Louis van Gaal össztűz alatt Forrás: AFP/Paul Ellis

Az újságíró persze nem nevesítette a játékost, és a rádióműsorban azt is mondta,

nem hiszi, hogy a játékos csak úgy odamehetne Van Gaalhoz,

és elmondhatná neki, mi a baja. Ezzel arra utalt, hogy a holland szakember nem nagy barátja az öltözői demokráciának.

A hírt több oldal is átvette, a kommenteket böngészve több szurkoló is biztos abban, hogy az elégedetlenkedő játékos nem más, mint Juan Mata, aki a PSV ellen sem volt a kezdőcsapat tagja.