Társoldalunk:

Hármuk között dől el az Aranylabda sorsa

2015.11.30. 14:44

Kiadta az Aranylabda-szavazás utolsó fordulójának három játékost tartalmazó listáját a FIFA. Az 23 fős szűkített listáról Lionel Messi, Neymar (mindkettő Barcelona) és Cristiano Ronaldo jutott az utolsó fordulóba, közülük kerül ki 2015 aranylabdása. 

A zsinórban két Aranylabdát nyerő Cristiano Ronaldónak igen nehéz dolga lesz idén, hiszen két vetélytársa triplázott a Barcelonával: bajnok, kupagyőztes és Bajnokok Ligája-győztes lett Messi és Neymar. A három játékos végzett egyébként a tavalyi spanyol góllövőlista első három helyén, Ronaldo (48) és Messi (43) mögött zárt Neymar (22), viszont a brazil idén már 14 találatnál jár.

Nem tudta beverekedni magát a legjobb háromba a sokak által ide várt Luis Suárez (Barcelona), Robert Lewandowski (Bayern München) és Paul Pogba (Juventus), míg Gianluigi Buffon az első listára sem fért fel. 

Nincs meglepetés idén semForrás: AFP/Fabrice Coffrini

A női futballistáknál az amerikai Carli Lloyd, a japán Mijama Aja és az argentin/chilei Célia Sasic közül kerül ki a végső győztes. Az év edzője-választáson történt egy meglepetés, nem került a listára az olasz bajnok és kupagyőztes, BL-döntős Juventus edzője, Massimilliano Allegri, helyette Luis Enrique (Barcelona), Jorge Sampaoli (chilei válogatott) és Pep Guardiola (Bayern München) jutott a legjobb háromba.

Háromra szűkítettek a Puskás-díjra jelölt gólok listáját is, Lionel Messi, Alessandro Florenzi és Wendell Lira góljai közül kerül ki a végső győztes.  A FIFA-gálát - ahol a győzteseket kihirdetik - január 11-én rendezik a zürichi Kongresszusi Központban.