Hármuk között dől el az Aranylabda sorsa

529020963
Real Madrid and Portugal forward Cristiano Ronaldo hands a microhpone to Barcelona and Argentina forward Lionel Messi (L) as they stand on stage after being selected in the 2014 FIFA FIFPro World XI during the FIFA Ballon d'Or award ceremony at the Kongresshaus in Zurich on January 12, 2015. AFP PHOTO / FABRICE COFFRINI
Vágólapra másolva!
Kiadta az Aranylabda-szavazás utolsó fordulójának három játékost tartalmazó listáját a FIFA. Az 23 fős szűkített listáról Lionel Messi, Neymar (mindkettő Barcelona) és Cristiano Ronaldo jutott az utolsó fordulóba, közülük kerül ki 2015 aranylabdása. 

A zsinórban két Aranylabdát nyerő Cristiano Ronaldónak igen nehéz dolga lesz idén, hiszen két vetélytársa triplázott a Barcelonával: bajnok, kupagyőztes és Bajnokok Ligája-győztes lett Messi és Neymar. A három játékos végzett egyébként a tavalyi spanyol góllövőlista első három helyén, Ronaldo (48) és Messi (43) mögött zárt Neymar (22), viszont a brazil idén már 14 találatnál jár.

Szavazzon!

Ön kinek adná?

Nem tudta beverekedni magát a legjobb háromba a sokak által ide várt Luis Suárez (Barcelona), Robert Lewandowski (Bayern München) és Paul Pogba (Juventus), míg Gianluigi Buffon az első listára sem fért fel.

Nincs meglepetés idén sem Forrás: AFP/Fabrice Coffrini

A női futballistáknál az amerikai Carli Lloyd, a japán Mijama Aja és az argentin/chilei Célia Sasic közül kerül ki a végső győztes. Az év edzője-választáson történt egy meglepetés, nem került a listára az olasz bajnok és kupagyőztes, BL-döntős Juventus edzője, Massimilliano Allegri, helyette Luis Enrique (Barcelona), Jorge Sampaoli (chilei válogatott) és Pep Guardiola (Bayern München) jutott a legjobb háromba.

Háromra szűkítettek a Puskás-díjra jelölt gólok listáját is, Lionel Messi, Alessandro Florenzi és Wendell Lira góljai közül kerül ki a végső győztes.

A FIFA-gálát - ahol a győzteseket kihirdetik - január 11-én rendezik

a zürichi Kongresszusi Központban.