Társoldalunk:

Külföldi fociklubot vásárolhat Orbán felcsúti akadémiája

2015.11.30. 16:13

A felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia nyilvános ajánlatott tett az NK Osijek eszéki labdarúgóklub részvényeire.

A felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia nyilvános ajánlatott tett az NK Osijek eszéki labdarúgóklub részvényeire. 

Eszék városa, a Városi Bank Rt. – amely csődeljárás alatt áll –, valamint a városi vízellátási vállalat (Vodoopskrba Osijek d.o.o.) bejelentette, hogy meghosszabbítják az eszéki klub részvényeinek nyilvános vételi ajánlat elfogadására nyitva álló határidejét, a kezdőár megjelölése nélkül – olvasható a Glas Slavonije című horvát regionális napilapban. 

Orbán Viktor, a Puskás Akadémia alapítójaFotó: Tuba Zoltán - Origo

Ezt azzal magyarázták, hogy a potenciális vevőknek idő kell arra, hogy összegyűjtsék a szükséges dokumentációt, továbbá az érdeklődők közül néhányan, mielőtt kötelező érvényű ajánlatot tennének, meg szeretnének győződni a horvát első osztályban jelenleg kilencedik labdarúgócsapat tényleges pénzügyi helyzetéről. 

A Puskás Akadémia vételi szándéknyilatkozatát Mészáros László és Halmi Tamás írta alá, és ebben kinyilvánították és megerősítették azon szándékukat, hogy megvásárolnák a labdarúgóklub részvényeit, de mint írták: "a tranzakció jogi és pénzügyi összetettsége miatt elengedhetetlen az egyesület átvilágítása", amit kötelesek elvégezni, mielőtt kötelező érvényű ajánlatot tennének. A Puskás Akadémia ezért azt kérte az illetékesektől, hogy hosszabbítsák meg a vételi ajánlat elfogadására nyitva álló határidőt. 

A Glas Slavonije úgy értesült, hogy a magyar fél már ezen a héten megkezdi az eszéki klub vizsgálatát. "Jó hír az eszéki első osztályú labdarúgóklubnak, hogy komoly vevője akadt, és nem bizonyultak igaznak a hírek, miszerint a határidőt azért tolták ki, mert nincs érdeklődő a klub iránt" – írta a lap. 

Az újság arról is beszámolt, hogy korábban is szivárogtak ki információk arról, miszerint magyar stratégiai partner fektetne be az eszéki egyesületbe, de most történt meg először, hogy ezt egy szándéknyilatkozattal is alátámasztották. 

Az ajánlatok nyilvános felbontására 2015. december 29-én 12 órakor kerül sor az eszéki városháza nagytermében.