Társoldalunk:

Megunta az elnök a kupadöntőt, elrendelte a büntetőket

2015.12.01. 16:24

Hihetetlen futballmérkőzést rendeztek Mauritániában, az északnyugat-afrikai ország Szuperkupa-döntője mindössze 63 percig tartott, és az 1-1-es állás után egyből jöttek a tizenegyesek, amelyekben az FC Tevragh-Zeina jobbnak bizonyult az ACS Ksar együttesénél. A hírek szerint a büntetők előrehozatalát Mohamed Uld Abdel-Azíz köztársasági elnök rendelte el, a szövetség cáfol.

A Mauritániai Labdarúgó Szövetség cáfolta a helyi sajtóban megjelent híreszteléseket, hogy Mohamed Uld Abdel-Azíz köztársasági elnök parancsára szakították meg az FC Tevragh-Zeina - ACS Ksar Szuperkupa-döntőt, de komoly érvet nem tudott mondani, miért tartott a mérkőzés mindössze 63 percig.

A meccset 1-1-es állásnál fújta le a bíró, állítólag azért, mert a lötyögős tempó untatta a köztársasági elnököt, aki nem akart még félóra rendes játékidőt, és kétszer 15 perc hosszabbítást végigszenvedni.

Mohamed Uld Abdel-Azíz, Mauritánia köztársasági elnökeForrás: AFP/Alain Jocard

Így aztán mindenki megrökönyödésére következtek a büntetők, amelyben a FC Tevragh-Zeina győzött.

A döntés felháborodást váltott ki Mauritániában, de a szövetség elnöke, Ahmed Uld Abder-Rahmane nyilatkozatban cáfolt: "A leghatározottabban tagadom, hogy a köztársasági elnök beleavatkozott volna a mérkőzésbe. A döntést szervezési kérdések miatt hoztuk meg a két csapat vezetői és edzői egyetértésében.”