Társoldalunk:

Orbán akadémiája tagadja az eszéki klubvásárlást

2015.12.01. 10:18

A Puskás Akadémiának nincs szándékában nemzetközi csapatot vásárolni - tudatta a klub a honlapján arra reagálva, hogy egy horvát lap szerint a felcsúti egyesület nyilvános ajánlatot tett az eszéki labdarúgócsapat, az NK Osijek részvényeire.

"A Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia régóta szakmai kapcsolatban áll több hazai és nemzetközi klubbal, akadémiával. Ilyen partnerünk a horvát első osztályban szereplő Eszék csapata is. A Puskás Akadémia szakmai együttműködést folytat az eszéki klubbal. A Puskás Akadémiának ugyanakkor nincs szándékában nemzetközi csapatot vásárolni" - áll a közleményben.

Forrás: MTI/Beliczay László

A Glas Slavonije című horvát regionális napilap a hétvégén arról számolt be, hogy a Puskás Akadémia vételi szándéknyilatkozatát Mészáros László és Halmi Tamás írták alá. Ebben kinyilvánították és megerősítették azon szándékukat, hogy megvásárolnák a labdarúgóklub részvényeit, de mint írták: "a tranzakció jogi és pénzügyi összetettsége miatt elengedhetetlen az egyesület átvilágítása", amelyet kötelesek elvégezni, mielőtt kötelező érvényű ajánlatot tennének. A Puskás Akadémia ezért azt kérte az illetékesektől, hogy hosszabbítsák meg a vételi ajánlat elfogadására nyitva álló határidőt, ami meg is történt.