Az Újpest kicentizte a pontszerzést

Stipe Bacelic-Grgic (Puskás Akadémia), Mbaye Diagne (Újpest), foci
Felcsút, 2015. december 1. Stipe Bacelic-Grgic (j2) és az újpesti Mbaye Diagne (j3) az OTP Liga 15. fordulójában játszott Puskás Akadémia - Újpest FC bajnoki labdarúgó-mérkőzésen a felcsúti Pancho Arénában 2015. december 1-jén. MTI Fotó: Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Az Újpest a 94. percben szerzett góllal 1-1-es döntetlent ért el a Puskás Akadémia vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga november elejéről a magyar válogatott Norvégia elleni Európa-bajnoki pótselejtezője miatt elhalasztott 15. fordulójának keddi mérkőzésén.

Eredmény, OTP Bank Liga, 15. forduló:
Puskás Akadémia - Újpest FC 1-1 (0-0)
Felcsút, Pancho Aréna, 1000 néző
v.: Andó-Szabó
Puskás Akadémia: Pogacsics - Pauljevic, Kelic, Fodor, Nagy Zs. - Sallai (Zsótér, 87.), Márkvárt, Bacelic-Grgic (Pintér B., 92.), Pekár - Tischler, Lencse (Hudák, 90.)
Újpest: Balajcza - Litauszki, Heris, Kálnoki Kis, Mohl - Balázs B. (Perovic, 75.), Bardhi, Balogh B. (Andric, 75.), Hazard, Cseke - Diagne
gól: Nagy Zs. (67.), illetve Diagne (90+3.)
sárga lap: Lencse (24.), illetve Diagne (82.)

Az első félidőben a sorozatban négy bajnoki győzelemnél járó Újpest uralta a mérkőzést, a Puskás Akadémia egyáltalán nem tudott kibontakozni, mert játékosai rendkívül pontatlanul futballoztak. A hazaiak előtt egyáltalán nem adódott komoly gólszerzési lehetőség, a vendégeknél pedig egy ízben Diagne tévesztett célt fejjel óriási helyzetben.

Mbaye Diagne gólja pontot ért Felcsúton Forrás: MTI/Illyés Tibor

A szünet után feljavultak a felcsútiak, így kiegyenlítetté vált a játék, aztán a játékrész derekán Nagy Zsolt kiszorított helyzetből, ballal hatalmas gólt lőtt, a labda a keresztlécről pattant a hálóba.

A Puskás Akadémia vezetése nem változtatta meg a játék képét, továbbra is többnyire mezőnyben járatták a labdát a csapatok. Az Újpest nem tudott újítani, így a hazaiak könnyedén őrizték minimális előnyüket.

Sőt a kétpercesre jelzett hosszabbítás lejárta után Zsótér 40 méterről üres kapura próbálkozhatott, de célt tévesztett, az ellentámadásból pedig az Újpest váratlanul egyenlített és pontot mentett, így öt találkozó óta veretlen.