Vágólapra másolva!
Gary Neville lett a Valencia edzője.

Neville tagja volt a Manchester United legendás saját nevelésű garnitúrájának, amelybe rajta kívül a testvére, Phil, valamint David Beckham, Paul Scholes, Ryan Giggs és Nicky Butt tartozott, akik közül többen is ikonok lettek a klubnál.

A jobbhátvéd Neville csak a MU-t szolgálta pályafutása során, nyert többek között nyolc bajnoki címet, három FA-kupát, két Bajnokok Ligáját, valamint egy-egy klubvébét és Világkupát. Az angol válogatottban 85-ször szerepelt, visszavonulása után pedig tévés szakkomentátorként dolgozott.

Nagy tekintélye volt szakkommentátorként

A brit szakmai körökben Neville-t tartották az egyik legfelkészültebb szakértőnek, és csak idő kérdése volt, mikor indul be edzői pályafutása. A pillanat most jött el, amikor a spanyol bajnokságban 9. helyen álló Valenciát irányíthatja, ahol testvére, Phil segíti majd a munkáját. Gary Neville a Sky Sportsnál betöltött szakkommentátori állást feladja, de az angol válogatottnál marad Roy Hodgson segítője.

A Valencia a hétvégén a bajnokságot vezető Barcelonát fogadja, de Neville ezen a meccsen még nem ül le a kispadra, az első hivatalos találkozója a Lyon elleni BL-csoportmeccs lesz, ahol a spanyol klubnak nyernie kell, hogy életben tartsa továbbjutási reményeit.