Kizárhatják a kupából az óriásit bakizó Real Madridot

denis cheryshev
Real Madrid's Russian midfielder Denis Cheryshev celebrates after scoring during the Spanish Copa del Rey (King's Cup) football match Cadiz CF vs Real Madrid at the Ramon de Carranza in Cadiz on December 2, 2015. AFP PHOTO / CRISTINA QUICLER / AFP / CRISTINA QUICLER
Vágólapra másolva!
A Real Madrid ugyan 3-1-re megverte a spanyol Király-kupában a Cádizt, ám lehet, a győzelemnek kizárás lesz a vége, az első madridi gól szerzője ugyanis jogosulatlanul szerepelt.

Rafael Benítez vezetőedző úgy döntött, hogy pályára küldi az orosz Gyenisz Cserisevet is, és az orosz szélső meg is hálálta a bizalmat, a 16 közé jutásért rendezett meccs idegenbeli odavágóján ugyanis már a harmadik percben betalált.

Csakhogy

a szabályok szerint nem játszhatott volna a mérkőzésen,

mivel az előző szezon elődöntőjében, amikor a Villarrealban szerepelt kölcsönjátékosként, begyűjtötte harmadik sárga lapját, az ezért járó büntetését azonban nem töltötte le.

Korai volt Cseriszev gólöröme Forrás: AFP/CRISTINA QUICLER/Cristina Quicler

Ezek után automatikus kizárással, valamint 6000 és 9000 euró közötti pénzbírsággal sújthatják a klubot. A Realnál hiába bíznak vagy bíztak abban, hogy az eltiltás elévült, nincsen olyan rendelkezés, amely szerint az előző szezonban kapott büntetést automatikusan törölnék, így a madridi vezetők

végzetes hibát követhettek el, amikor Cserisevet a pályára küldték.

"Ez egy bonyolult helyzet,

- nyilatkozta Emilio Butragueno, a Real sportigazgatója. "A szövetség nem tájékoztatta erről a klubot, és a Villarrealtól sem kaptunk információt, Cserisev pedig nem tudott a büntetésről."

A szélső a klub honlapjának szintén azt nyilatkozta, hogy nem tudott az eltiltásról, és Rafa Benítez vezetőedző is a Real ártatlanságát hangoztatta.

"Természetesen nem tudtunk semmiről. Amint tudomást szereztünk róla, azonnal lecseréltük őt" - mondta Benitez a klub honlapjának.

A Real Madrid és a Cadiz párharcának visszavágóját december 16-án játsszák Madridban.

A másik nagágyú, a Barcelona 6-1-re kiütötte a Villanovensét.

Pályára lépett a magyar kapus Megyeri Balázs,

a Getafe a Rayo Vallecanótól 2-0-ra kapott ki idegenben.