Már Bödét szorongatja az Újpest gólzsákja

Stipe Bacelic-Grgic (j2) és az újpesti Mbaye Diagne (j3) az OTP Liga 15. fordulójában játszott Puskás Akadémia - Újpest FC bajnoki labdarúgó-mérkőzésen a felcsúti Pancho Arénában 2015. december 1-jén.
Felcsút, 2015. december 1. Stipe Bacelic-Grgic (j2) és az újpesti Mbaye Diagne (j3) az OTP Liga 15. fordulójában játszott Puskás Akadémia - Újpest FC bajnoki labdarúgó-mérkőzésen a felcsúti Pancho Arénában 2015. december 1-jén. MTI Fotó: Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Az Újpest 2-1-re nyert szombaton a vendég Diósgyőr ellen a labdarúgó OTP Bank Liga 18. fordulójában.

OTP Bank Liga, 18. forduló:
Újpest FC - Diósgyőri VTK 2-1 (1-0)
Szusza Ferenc Stadion, 2000 néző
v.: Pintér
Újpest: Balajcza - Litauszki, Heris, Nagy T., Mohl - Balogh B. (Cseke, 51.), Sankovic - Bardhi, Balázs B. (Andric, 46.), Hazard (Sallói, 81.) - Diagne.
Diósgyőr: Rados - Eperjesi, Lipták, Kovács G., Tamás M. (Németh M., 46.) - Okuka, Koman, Kitl (Griffiths, 62.), Barczi (Bognár, 74.), Bacsa - Novothny.
gól: Bardhi (33.), Diagne (88.), illetve Novothny (53.)
sárga lap: Novothny (84.)

Az első félidő kiegyenlített játékot és kevés helyzetet hozott. Voltak olyan periódusok, amikor a diósgyőriek birtokolták többet a labdát, vezetést mégis az Újpest szerzett: Bardhi mintegy 25 méterről elvégzett szabadrúgása szépségdíjasra sikerült, a labda védhetetlenül vágódott a kapu jobb oldalába.

A szünet után gyorsan egyenlítettek a vendégek Novothny szabadrúgás utáni fejesével, s ez arra kényszerített a hazaiakat, hogy nagyobb sebességre kapcsoljanak. Nyomás alá helyezték a rivális kapuját, a helyzeteiket azonban rendre kihagyták. A hajrában aztán a DVTK-nak is voltak lehetőségei, de a legvégén Diagne találata döntötte el a három pont sorsát.

Ezzel a lila-fehérek immár hat mérkőzés óta veretlenek - utóbbi hat találkozójukon az ötödik sikerüket aratták -, a DVTK pedig ugyanennyi meccs óta nyeretlen a bajnokságban. Diagne pedig már 10 gólos, így egy gólra megközelítette a góllövőlistát vezető Böde Dánielt.