Vágólapra másolva!
Az újonc Vasas házigazdaként 2-1-re legyőzte a Budapest Honvédot szombaton a labdarúgó OTP Bank Liga 19., idei utolsó fordulójában. Az angyalföldiek mostani sikerüknek, illetve a Puskás Akadémia szombathelyi vereségének köszönhetően a téli szünet előtt elmozdult a kieső helyről.

OTP Bank Liga, 19. forduló:
Vasas FC - Budapest Honvéd 2-1 (0-1)
Illovszky Stadion, 1500 néző
v.: Németh Á.
Vasas: Nagy G. - Preklet, Debreceni, Pajovic, Hangya - Vida, Vukasovic (Ubiparip, 46.), Könyves (Berecz, 46.) - Pavlov, Ádám M., Czvitkovics (Kenesei, 62.).
Budapest Honvéd: Kemenes - Botka, Ignjatovics, Bobál D., Baráth - Kamber, Prosser - Gazdag (Vasiljevic, 81.), Nagy Gergő (Hidi, 59.), Holender (Vernes, 68.) - Youla.
gól: Kenesei (75., 11-esből), Debreceni (79.), illetve Kamber (42.)
sárga lap: Ádám M. (77.), Pajovic (34.), illetve Botka (31.)

Intenzív támadójátékkal kezdte a mérkőzést a Vasas, de a kispestiek átvészelték a hazaiak helyzeteit - amelyek között egy lesgól is volt -, majd átvették az irányítást. Több lehetőség kihagyása után a hajrában meg is szerezték a vezető gólt Kamber révén.

A folytatásban eleinte felváltva forogtak veszélyben a kapuk, a Vasas kapufáig jutott, majd a csereként beállt Kenesei Krisztián karrierje 193. magyar élvonalbeli góljával 11-esből egyenlített.

Négy perc elteltével a korábbi Honvéd-játékos, Debreceni András vezetést szerzett a házigazdáknak, és bár a vendégek a hajrában nagy erőket mozgósítottak a pontszerzésért, több gól már nem született.