Élete bravúrjából merít erőt a rák elleni harchoz

Gordon Banks, foci
England goalkeeper Gordon Banks carries the Olympic Torch in front of Wembley Stadium in West London on July 25, 2012, two days before the start of the London 2012 Olympic Games. AFP PHOTO / MIGUEL MEDINA
Vágólapra másolva!
Gordon Banks, az angolok 1966-ban világbajnoki aranyérmet nyert kapusa azt mondta, ha minden idők legjobb futballistája, Pelé ellen megnyert egy párharcot, akkor ebből erőt tud meríteni a veserák elleni harcban is.

Gordon Banks élete legnagyobb védését nem az 1966-os hazai rendezésű vébén mutatta be, hanem négy évvel később, amikor a címvédő angolok a csoportmérkőzések során 1-0-ra kikaptak Brazíliától.

A meccsen egy jobboldali beadást követően Pelé 12 méterről fejelt kapura, de a földről felpattanó labdát Banks a gólvonalról óriási bravúrral szögletre ütötte.

A 77 éves sportember a Sunday Mirrornak nyilatkozta azt mondta, ez a védés fogja segíteni súlyos betegségének leküzdésében.

"A világbajnoki arany és a Pelé fejesének kivédése az a két momentum, amely kellő önbizalmat ad a betegségem elleni harcban. Az emberek még mindig erről a mentésről beszélnek, ezért sokszor gondolok rá. Ha képes voltam minden idők legjobb játékosa ellen helytállni, akkor tudok harcolni a betegségem ellen is” - mondta.

Gordon Banks három éve az olimpiai fáklyával Forrás: AFP/Miguel Medina

Banks veserákban szenved, de úgy nyilatkozott, ezt a problémát az élet részének tekinti, ezért kell harcolnia ellene.