Társoldalunk:

Ronaldo fúrta ki a Unitedből a holland csatársztárt

2015.12.15. 19:47

Guillem Balague spanyol újságíró Cristiano Ronaldóról készülő könyvében azt írja, Ruud van Nistelrooy a fiatal portugál miatt volt kénytelen távozni a Manchester Unitedtől. 

Ruud van Nistelrooy – bár egy súlyos térdsérülés után érkezett Manchesterbe – óriási időszakot produkált a Unitednél, öt év alatt 150 gólt rúgott a csapatban. Amikor azonban a fiatal Cristiano Ronaldo berobbant, a holland csatár olyan féltékeny lett rá, hogy az egyik edzésen még egy verekedés is kitört emiatt.

A több sikeres sportkönyvet is jegyző Balague több egykori United-játékost is megszólaltat az ügyben, Rio Ferdinand azt meséli, „Ruud megszokta Beckhamet, aki se elég gyors, se elég technikás nem volt a trükközéshez, úgyhogy mindig beadta a labdát a hollandnak. Ronaldónak viszont mindene megvolt, így volt más lehetősége is, hogy mit kezdjen a labdával.”

Alex Ferguson és Cristiano Ronaldo 2004 februárjábanForrás: AFP/Nicolas Asfouri

A holland többször sérelmezte Alex Fergusonnál, hogy nem tud kiteljesedni a játéka, mert Ronaldo nem passzol. „Én nem tudok ezzel a sráccal együtt játszani. Nem ad be egy labdát sem, én pedig hiába mozdulok be a kapu előtt, tudom, hogy úgysem jön beadás” – mondta Van Nistelrooy, aki a hírek szerint azt is nehezen viselte, hogy Ronaldo gyorsan a szurkolók kedvencévé vált.

Van Nistelrooy annyira kiakadt Ronaldóra, hogy miután néhányszor ordibált vele, az egyik edzésen megpróbálta megrúgni a fiatal portugált. „Miután odarúgott neki, én is odavertem neki egy komolyabbat, hogy megvédjem Ronaldót. Erre Ruud odajött hozzám, és megpróbált ököllel megütni, de nem talált el.”

Az eset után Van Nistelrooy kikerült a csapatból, és a szezon végén eladták a Real Madridnak.