Vágólapra másolva!
A spanyol Barcelona 3-0-ra legyőzte az argentin River Plate csapatát a Japánban rendezett labdarúgó-klubvilágbajnokság vasárnapi döntőjében. A Bajnokok Ligája-címvédő katalánok 2009 és 2011 után harmadszor nyertek klubvébét.

Eredmény, klubvilágbajnokság, döntő:
Barcelona (spanyol) - River Plate (argentin) 3-0 (1-0)
Jokohama, Nissan Stadion, 71 000 néző
v.: Fagani (iráni)
Barcelona: Bravo – D. Alves, Piqué, Mascherano (Vermaelen, 81.), J. Alba – Busquets, Rakitic (Sergi Roberto, 67.), Iniesta – Messi, L. Suárez, Neymar (Mathieu, 89.)
River Plate: Barovero – Mercado, Maidana, Balanta, Vangioni – Kranevitter – Ponzio (L. González, a szünetben), C. Sánchez, Viúdez (Driussi, 56.) – Mora (G. Martínez, a szünetben), Alario
gól: Messi (36.), Suárez (49., 68.)

a 3. helyért:
Sanfrecce Hirosima (japán) - Guangzhou Evergrande (kínai) 2-1 (0-1)

Az első félidőben Lionel Messi volt eredményes honfitársai ellen, a második játékrészben pedig az uruguayi Luis Suárez kétszer is betalált a Libertadores Kupa-címvédő River Plate kapujába.

Lionel Messi és Luis Suárez mindent elintézett Forrás: AFP

A klub-vb 2005-ben váltotta fel a Világkupát, amelyen kizárólag Európa és Dél-Amerika legjobb csapata csapott össze. A klubvilágbajnokságon a hat kontinens legrangosabb klubsorozatának győztese, valamint a házigazdákat képviselő együttes szerepel. A megváltozott rendszer ellenére továbbra is kizárólag Dél-Amerikából és Európából került ki a győztes, s olyan is csak kétszer, 2010-ben és 2013-ban fordult elő a kongói Mazembe, illetve a marokkói Raja Casablanca révén, hogy más kontinenst képviselő csapat került fináléba.

A jogelőd Világkupát is beleszámítva az eddigi 54 kiírásból 29-et Európa, 25-öt Dél-Amerika képviselője nyert meg.