Társoldalunk:

Wenger védelmébe vette Van Gaalt

2015.12.23. 16:43

Arséne Wenger, az Arsenal labdarúgócsapatának vezetőedzője szerint tiszteletlenség, ami a nagy rivális Manchester Unitedet irányító Louis van Gaal körül történik a napokban.

Azt követően, hogy a Vörös Ördögök szombaton hazai pályán kikaptak a Norwich Citytől és maga a holland szakember is azt mondta, hogy aggódik az állása miatt, beindultak a találgatások, hogy akár már a napokban meneszthetik őt. A sajtó a Chelsea-től nemrég elküldött José Mourinho személyében már "meg is találta" Van Gaal utódját.

"Nem akarok részt venni ezekben a spekulációkban. Ami most zajlik, az egyszerűen tiszteletlenség. Ez a fickó harminc éve dolgozik a futballban, és hihetetlenül jó munkát végzett, sokkal több időt érdemelne" - nyilatkozta Wenger, akinek csapata jelenleg a második helyen áll a Premier League-ben.

Guardiola bejelentésének nem örül

A francia tréner Josep Guardiola lehetséges angliai szerepvállalásáról szólva azt mondta: nagyon tiszteli a spanyol edzőt, aki fantasztikus eredményeket ért el klubjainál, és különösképpen az általa képviselt játékstílust kedveli. Ugyanakkor hozzátette, azt nem feltétlenül tartja jónak, hogy a jelenleg még a Bayern München kispadján ülő Guardiola már most bejelentette, hogy a szezon végén elhagyja Münchent. Ezzel ugyanis egyrészt saját csapatának nem tesz jót, másrészt a többi menedzser, jelen esetben a Premier League edzői sem dolgozhatnak nyugodtan - tette hozzá.

Wenger az Arsenal utolsó bajnoki címét ünnepliForrás: AFP/Str

Az Arsenal a 2015-ös naptári évben a legtöbb pontot szerezte - hétfőn a Manchester Cityt győzte le 2-1-re -, így Wenger természetesen elégedett. "Miután a nyitómérkőzésünket elveszítettük otthon a West Ham United ellen, nem gondoltuk volna, hogy mostanra két pontra leszünk a listavezetőtől. Ugyanakkor ha visszatekintünk 2015-re, elégedettek lehetünk, stabilizáltuk a védekezésünket, ráadásul a topcsapatok ellen is egyre jobb teljesítményre vagyunk képeset. Úgy tűnik, rátaláltunk a helyes útra" - jelentette ki.