Végleg elutasították a Real Madrid óvását

Denis Cheryshev, Gyenyisz Cserisev , Real Madrid, foci
Real Madrid's Russian midfielder Denis Cheryshev warms up before the Spanish league football match Real Madrid CF vs Getafe CF at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid on December 5, 2015. AFP PHOTO / CURTO DE LA TORRE
Vágólapra másolva!
A spanyol kormány sportfegyelmi bizottsága elutasította a Real Madrid fellebbezését, így érvényben maradt a klub kizárása a labdarúgó Spanyol Király Kupából.

A TAD hétfői közleménye szerint elemezték valamennyi fél érveit, és végül arra jutottak, hogy a Real Madrid "nem megfelelő felállásban" lépett pályára. A Spanyol Labdarúgó Szövetség azért zárta ki a sorozatból a fővárosi csapatot, mert Gyenyisz Cserisev jogosulatlanul játszott a Cadiz elleni párharc első felvonásán.

A 24 éves orosz szélső azért nem léphetett volna pályára a 3-1-re megnyert találkozón, mert az előző szezon elődöntőjében, amikor a Villarrealban szerepelt kölcsönjátékosként, begyűjtötte harmadik sárga lapját, az ezért járó büntetését azonban nem töltötte le. Cserisev ennek ellenére játszott, sőt az első gólt is ő szerezte. Bár a szünetben - amikor kiderült az adminisztrációs hiba - lecserélték, a Cadiz megóvta a találkozót.

Gyenyisz Cserisev Forrás: AFP/Curto de la Torre

A Real Madrid korábban jelezte, hogy kizárás esetén fellebbezni fog, már csak azért is, mert a klubnál senki nem tudott az eltiltásról. Még maga a játékos is így nyilatkozott.