Vágólapra másolva!
Huszti Szabolcs Kínából visszatér a Bundesligába. Az 51-szeres magyar válogatott labdarúgót még egyéves szerződés kötötte a kínai Csangcsun Jatajhoz, a Eintracht Frankfurt megvásárolta a játékjogát, és a felek – a sikeres orvosi vizsgálat után – szerdán másfél plusz egyéves megállapodást kötöttek. 

Huszti Szabolcsnak január 3-án kell jelentkeznie a frankfurti felkészülésen, amely egy felméréssel kezdődik, hogy aztán másnap Abu-Dzabiba utazzon a keret edzőtáborozni.

Huszti Szabolcs az ügynökével, Filipovics Vladannal és a Frankfurt mezével Forrás: F-Group

"Harmadszor igazolok a Bundesligába, ami azért is különleges, mert legutóbb úgy szerződtetett a Hannover, hogy a Zenitben nem voltam alapember, konkrétan a második csapatnál edzettem, amikor visszatértem.

- nyilatkozta Huszti az Origónak elküldött sajtóközleményében.

"Ezúttal pedig Kínából igazolok Németországba, és bár én tudom, nem szabad legyinteni a kínai bajnokságra – nem véletlen, hogy brazil válogatottak profiskodnak a ligában, ahogy az sem, hogy Luiz Felipe Scolari is az ázsiai országban dolgozik –, kevesen gondolták volna, hogy egy Bundesliga-klub velem tervezi megerősíteni a keretét a télen."

A válogatottságról korábban lemondó szélső hozzátette: jólesik neki a bizalom, főleg az, hogy a Frankfurt mindvégig éreztette vele, hogy számít rá, őt akarja. "Hozzáteszem, a kínai egyesület is nagyon korrekten állt az ügyhöz, tudomásul vették a csangcsuni vezetők, hogy szeretnék közelebb futballozni a családomhoz, és megállapodtak a Frankfurttal.

és feldob a helyzet, hogy ismét nagy klubnál futballozhatok, abban a bajnokságban, ahol otthon érzem magam. A profi labdarúgásban pillanatok alatt változik a helyzet, elég csak a Herthára gondolni, amely az előző idényben a kiesés ellen harcolt, most pedig dobogón van."

Újra a Bundesligában Forrás: AFP/Peter Steffen

A 32 éves Huszti hozzáfűzte, hogy az Eintracht nemrég még az Európa Ligában szerepelt, ezúttal viszont aligha lesz nyugodt tavasza. "Az én igazolásom is azt bizonyítja, hogy előre kell menekülnünk, az offenzív játékban akar fejlődést látni a szakmai stáb. Szerencsére jó állapotban érzem magam, december elsejétől edzésben vagyok. Erőt ad, hogy Armin Veh vezetőedző hisz bennem és szimpatizál velem. Jóllehet, én mindig annak voltam a híve: a pályán kell elérni, hogy kedveljenek és tiszteljenek. Frankfurtban is ezen leszek!”

Matthäust is megkérdezte a Frankfurt Husztiról

Huszti menedzsere, Filipovics Vladan elárulta: rengetegen furán néztek rá, amikor azt mondta, hogy van visszaút Kínából, és a balszélső képes lesz újra Európába igazolni a Csangcsunból. "És tessék, november óta több Bundesliga-csapat is érdeklődött, sőt a Premier League-ból is kerestek miatta. A Frankfurt nem futott tiszteletköröket, nem volt mellébeszélés, időhúzás, jöttek, ajánlatot tettek, majd gyorsan megegyeztek a kínai klubbal is. Németországban senkinek nem kell bemutatni Huszti Szabolcsot, mindenki tudja, mire képes, de Frankfurtban az elmúlt másfél évével is tisztában vannak.

hanem szinte minden bajnokin a csapata legjobbja volt. Armin Veh egy nagytudású, precíz szakember, aki minden téren szeret meggyőződni arról, hogy jól dönt: még Lothar Matthäust is megkérdezte Husztiról, aki csupa pozitív dolgot mondott korábbi játékosáról."

A válogatottnak szüksége lenne rá

Huszti volt kínai klubtársa, a fociválogatottban szinte alapembernek számító Elek Ákos novemberben nyilatkozott arról, milyen formában van Huszti Szabolcs. "Most is tudna a válogatottban játszani, az biztos. Szerintem szükségünk lenne rá, tudna segíteni, de lezárta már ezt az ügyet."

"A Frankfurtnak immár minden meccs élethalál kérdés, ezért is akartak egy olyan tapasztalt, több poszton is bevethető karakteres játékost, amilyenből a Bundesligában is hiány van, és aki segítségükre lehet a támadójátékban. Egy néhány hónap múlva 33 esztendős futballistával csak akkor köt ilyen távra szerződést egy német csapat, ha valóban támaszkodni kíván rá. Huszti Szabolcs ezzel az igazolásával is megmutatta, hogy

Détári Lajos - illetve Dombi Tibor és Pisont István - egykori klubja, a Frankfurt jelenleg 14. a 18. csapatos Bundesligában 17 ponttal. Az osztályozós helyen álló Werdert két ponttal előzi meg, a kiesőzónától három pontra van, az EL-helyen lévő Schalkétól tíz pont választja el.

Szavazzon!

Ön szerint ott lesz Huszti a foci-Eb-n?