Társoldalunk:

Hiddink a BL-ig vezetné a Chelsea-t

2016.01.04. 12:33

A címvédő Chelsea-nek még mindig van esélye arra, hogy az első négy között zárja a szezont, ezáltal kiharcolja a Bajnokok Ligája-indulás jogát, legalábbis így véli Guus Hiddink, a londoni labdarúgócsapat új vezetőedzője.

A Chelsea vasárnap 3-0-ra legyőzte a Crystal Palace-t, ez volt a hatodik sikere a mostani bajnoki szezonban, s az első azóta, hogy a holland tréner decemberben átvette az irányítást a menesztett José Mourinhótól.

Jelenleg a Premier League 14. helyén áll, de csupán 13 ponttal szerzett kevesebbet, mint a negyedik helyen álló Tottenham. 

Guus Hiddink nagyon bizakodóForrás: MTI/AP/Matt Dunham

"Mindenki tudja, hogy remek játékosaink vannak, de előfordul, hogy amikor egy csapat bajnok lesz, önteltté válik. Amikor elkezdtem a munkát, kiszámoltuk, hogy matematikailag még odaérhetünk a BL-indulást érő helyekre. Ez azonban nem lesz könnyű, mert a bajnokság nagyon erős. Mindenki legyőzhet mindenkit" - nyilatkozott Guus Hiddink a BBC-nek.

A menedzser hozzátette, ha tanítványai úgy játszanak, ahogy tették azt vasárnap, a Palace ellen, akkor jönni fognak az eredmények, s ezzel együtt lehetséges lesz, hogy felkapaszkodjanak a dobogó közelébe.