Vágólapra másolva!
Az Espanyol játékosai és edzője is ki van bukva a Barcelonára a két csapat Spanyol Kupa-meccse után, és nagy elszántsággal készül a január 13-i visszavágóra. Nem lesz kegyelem. 

A 4-1-es Barca-győzelemmel zárult mérkőzésen az Espanyol kilenc emberrel játszott a végén, miután két játékosát is kiállították a rossz hangulatú, durva meccsen. A kisebbik barcelonai csapat játékosai már a két csapat bajnokiján is össze-vissza rugdosták a Barca játékosait, és a kupameccsen sem fogták vissza magukat, ahol az azonnal piros lapot kapó Pape Diop például azt mondta Suáreznek, „szarok a kurva anyádra”.

A szövetség az uruguayi csatár szerepét is vizsgálja az ügyben, Suárez állítólag provokálta az Espanyol játékosait, akiknek nem is kellett sok, így alakult ki a lökdösődés a stadion öltözőfolyosóján. Állítólag Suárez „Gyere, itt várok rád, te senkiházi!” kiáltással hergelte a városi rivális játékosait.

Messi és Suárez is főszereplő volt a kupameccsen Forrás: AFP

„Azt akarom, hogy a játékosaim késsel a foguk között lépjenek pályára” – adott baljós nyilatkozatot a január 13-án esedékes visszavágóra utalva Constantin Galca, az Espanyol edzője. Luis Enrique csak annyit mondott az Espanyol harcmodorára utalva, hogy „a játékvezető szabja meg a határokat, az ő felelőssége, hogy az összecsapás futballmeccs maradjon, ne amerikaifutball legyen belőle.”