Ennyi pénzt még nem adtak NB I-es focistáért

Balogh Norbert (DVSC), Ivan Lovric (Honvéd), foci
Debrecen, 2015. október 31. A debreceni Balogh Norbert Sándor (b) és a kispesti Ivan Lovric a labdarúgó OTP Bank Liga 14. fordulójában játszott DVSC-TEVA - Budapest Honvéd mérkőzésen a debreceni Nagyerdei Stadionban 2015. október 31-én. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Vágólapra másolva!
Az edzőket nagykanállal fogyasztó Palermo-elnök, Maurizio Zamparini állítja, legalább 5 millió euróba kerül a klubnak Balogh Norbert. Azt mondja, a Debrecen támadója az új Edinson Cavani. 

"Ötmillió eurót fizettem Balogh Norbertért, plusz bónuszok. Ő az új Cavani" – idézi a Palermo elnökét, Maurizio Zamparinit a Mediagol.it olasz sportportál.

Eszerint a napokban Palermóba utazó Debrecen-játékos ügylete lezárult. Ha Zamparini nem túlzott,

a vételár meglepően magas egy NB I-es focistáért,

forintban több mint másfél milliárd. A Nemzeti Sport kedden azt írta, 2,5 millió euró körül lehet Balogh ára. A Transfermarkt.de szerint a futballista értéke 300 ezer euró (95 millió forint), de persze mindenki annyit ér, amennyit kifizetnek érte.

Balogh az őszi, Kispest elleni bajnokin Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Kerestük Balogh görög ügynökét, Geraszimosz Zapatinaszt, hogy megerősíttessük vele az információkat, de nem vette fel a telefont. Balogh februárban lesz 20 éves, eddig 24 hivatalos meccsen 5 gólt szerzett a Debrecen színeiben. Játszott az utánpótlás-válogatottakban, a felnőtteknél eddig a kerettagságig jutott.

A Palermo gyakori edzőváltásairól híres elnök-tulajdonosa egyébként

épp most szerződtetett új vezetőedzőt,

miután hétfőn mindössze hét meccs után menesztette Davide Ballardinit. Az új főnök, az argentin Guillermo Barros Schelotto a nyolcadik edző Zamparini 2002-es érkezése óta. Korábban tíz évet játszott a Boca Juniorsban, 42 éves, az elmúlt három évben az argentin Lanúst irányította. A szicíliai csapat 19 forduló után a 16. helyen áll a húszcsapatos Serie A-ban.