Vágólapra másolva!
Stieber Zoltán nem érti, miért kellett a Hamburggal elutaznia a törökországi edzőtáborba, amikor a klub egyértelművé tette számára, hogy nem számít rá.

A magyar válogatott szélsőnek az ősszel a 17 fordulóban mindössze 5 perc jutott,

ami jelzésértékű, és a Hamburg vezetői tudatták is vele, hogy télen kereshet magának másik csapatot. Ezek után meglepő fejlemény, hogy a csapat törökországi edzőtáborába mégis el kellett utaznia a többiekkel.

"Igyekszem jól kezelni a helyzetet, de nem egyszerű. Holott egy-két nehéz szituációt megéltem már pályafutásom során. Eddig rendre győztesen jöttem ki ezekből a csatákból, hiszem, hogy ezúttal sem lesz másként. Csalódott, ugyanakkor bizakodó vagyok, remélem, napokon belül megoldódik az ügyem" - nyilatkozta a 27 éves játékos a Nemzeti Sportnak.

A labda most nem Stiebernél, hanem a Hamburgnál van Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Peter Steffen

Betelt a pohár

Stieber azt mondta, tehetetlennek érzi magát, mert bár róla és a karrierjéről van szó, mások kezében van a döntés. Azt sem érti, minek kellett elutaznia a csapattal, ha egyszer a klubnál nem számítanak rá, ő úgy fogalmazott, átverve érzi magát.

"A nyáron sem volt rózsás a helyzetem, de akkor még úgy voltam vele, nem hátrálok meg, apait-anyait beleadva megküzdök a helyemért. Az ősszel tisztességgel tettem a dolgom, profin álltam mindenhez, senkinek egy rossz szava sem lehetett az edzésmunkámra és a hozzáállásomra, mégsem kaptam meg az esélyt a bizonyításra. Mára azonban betelt a pohár! Félreértés ne essék, nem akarok én sárdobálásba kezdeni, de nem gondolom, hogy ezt a bánásmódot érdemlem. Persze az is lehet, hogy csak naiv vagyok."

Stieberrel kapcsolatban lehetett hallani a Ferencváros érdeklődéséről is, de ő szeretne Németországban maradni, és a sportnapilap szerint a Nürnberg, az 1860 München, a Kaiserslautern, a Fortuna Düsseldorf és a Bielefeld is szívesen látná őt.

Bár mindegyik klub a Bundesliga 2-ben szerepel, Stieber ezt is bevállalna,

mivel folyamatos játéklehetőséget akar, hiszen az a célja, hogy visszakerüljön a válogatottba, amely nyáron a franciaországi Eb-n vesz részt.