Társoldalunk:

Zidane fiai miatt bűnhődhet a Real

2016.01.14. 20:06

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség a Real Madridot és az Atlético Madridot is kizárta két átigazolási időszakból, miután a két klub megsértette a 18 éven aluli játékosok szerződtetésére vonatkozó szabályokat. Spanyol lapértesülések szerint a Realnál éppen a jelenlegi edző, Zinedine Zidane négy fia érintett az ügyben.

A FIFA csütörtöki közlése szerint a spanyol főváros csapatai a mostani, január elsején megnyílt átigazolási időszakban még igazolhatnak, ám ezt követően egészen a 2016/2017-es szezon végéig nem. Erre legközelebb 2017 júliusában lesz lehetősége a spanyol bajnokságban jelenleg éllovas Atléticónak, valamint a harmadik Realnak.

"A FIFA keményen dolgozik azért, hogy megvédje a 18 éven aluli játékosok jogait - akár férfi, akár női, akár amatőr, akár profi futballistáról van szó" - áll a FIFA közleményében. A két klub bejelentette, hogy fellebbez a döntés ellen.

Enzo Zidane és Zinedine ZidaneForrás: AFP

A spanyol Abc.es és az As.com portál közben azt írta, hogy a Realnál éppen a jelenlegi edző, Zinedine Zidane négy fia – az 1995-ös születésű Enzo mellett Luca (1998), Theo (2002) és Elyaz (2005) - érintett az ügyben.

A Real Madrid a hivatalos honlapján nyilatkozatot tett közzé, amelyben tagadta tettét. "Abszolút nem igazak a vádak, minden játékosunkat, aki játszik vagy játszott a juniorcsapatban a szövetség nyilvántartásba vett, és ezt írásban jelezte is a FIFA-nak. Következésképpen a Real Madrid fellebbez a teljesen elfogadhatatlan döntés ellen."