Zidane fiai miatt bűnhődhet a Real

Enzo Zidane, Zinedine Zidane, foci
This combination of two pictures shows Real Madrid's French midfielder Enzo Zidane (L), the 18-year-old son of French football legend Zinedine Zidane, during the UEFA Youth League quarter-final football match between Paris Saint-Germain (PSG) and Real Madrid at the Charlety Stadium in Paris on March 11, 2014, and Real Madrid's Zinedine Zidane (R) during the match against MLS Select (US Major League Soccer) at the Santiago Bernabeu in Madrid, 23 August 2005.
Vágólapra másolva!
A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség a Real Madridot és az Atlético Madridot is kizárta két átigazolási időszakból, miután a két klub megsértette a 18 éven aluli játékosok szerződtetésére vonatkozó szabályokat. Spanyol lapértesülések szerint a Realnál éppen a jelenlegi edző, Zinedine Zidane négy fia érintett az ügyben.

A FIFA csütörtöki közlése szerint a spanyol főváros csapatai a mostani, január elsején megnyílt átigazolási időszakban még igazolhatnak, ám ezt követően egészen a 2016/2017-es szezon végéig nem. Erre legközelebb 2017 júliusában lesz lehetősége a spanyol bajnokságban jelenleg éllovas Atléticónak, valamint a harmadik Realnak.

"A FIFA keményen dolgozik azért, hogy megvédje a 18 éven aluli játékosok jogait - akár férfi, akár női, akár amatőr, akár profi futballistáról van szó" - áll a FIFA közleményében. A két klub bejelentette, hogy fellebbez a döntés ellen.

Enzo Zidane és Zinedine Zidane Forrás: AFP

A spanyol Abc.es és az As.com portál közben azt írta, hogy a Realnál éppen a jelenlegi edző, Zinedine Zidane négy fia – az 1995-ös születésű Enzo mellett Luca (1998), Theo (2002) és Elyaz (2005) - érintett az ügyben.

A Real Madrid a hivatalos honlapján nyilatkozatot tett közzé, amelyben tagadta tettét. "Abszolút nem igazak a vádak, minden játékosunkat, aki játszik vagy játszott a juniorcsapatban a szövetség nyilvántartásba vett, és ezt írásban jelezte is a FIFA-nak. Következésképpen a Real Madrid fellebbez a teljesen elfogadhatatlan döntés ellen."