Társoldalunk:

Orban nem a magyar válogatottban focizna

2016.01.18. 15:08

Willi Orban, a Bundesliga II-ben szereplő RB Leipzig labdarúgója német–magyar állampolgárként akár Bernd Storck csapatát is választhatná, ám a 23 éves középhátvéd inkább Németország válogatottját szeretné erősíteni.

A Törökországban edzőtáborozó klub tévécsatornája megkérdezte Orbant, mit szólna, ha a magyarok német szövetségi kapitánya, Bernd Storck behívná a magyar keretbe. 

"Édesapám magyar, és Magyarországon is él, édesanyám lengyel, én pedig Németországban születtem, így aztán mindhárom válogatottban elméletileg számításba vehetnek.  Egyelőre még nem kerestek” – idézte a klubtelevíziónak nyilatkozó Orbant az NSO.hu

Gulácsi Péter és Kalmár Zsolt lipcsei klubtársa az idén eddig 18 bajnokin szerepelt, és volt már német korosztályos válogatott is, ám ettől még játszhatna a magyar vagy a lengyel felnőttcsapatban.

Willi OrbanForrás: www.dfb.de

Korábban a Bildnek azt mondta, nagy álma, hogy Joachim Löw meghívja a német válogatottba, de semmit sem zár ki. "Természetesen a magyar és a lengyel válogatottba gyorsabb út vezethetne, ám nem vagyok olyan játékos, aki a könnyebb utat keresi, és németként gondolok magamra" – fogalmazott a német napilapnak.