Vágólapra másolva!
Egykori játékosát, Yusupha Yaffát fogja perbe az AC Milan, mert a gambiai futballista azt állította 19 éves, holott már 28 volt. 

A Milan 2013-ban igazolta le Yaffát, aki rendszeresen játszott a klub U19-es csapatában, majd később Németországba szerződött, jelenleg az MSV Duisburg játékosa. Yaffát 2009-ben regisztrálták menekültként az olasz hatóságok, akkor azt állította, elveszítette a születési dokumentumait, és 1996. december 31-ét jelölte meg születési idejének.

Még a Milan játékos volt, amikor egykori iskolatársai kiszúrták, hogy a futballista átírta valós születési dátumát a Facebook profilján. Több tanú szerint Yaffa 1987. november 14-én született, és csak azért hazudta magát fiatalabbnak, hogy jogosult legyen a Milan ificsapatában szerepelni.

Yusupha Yaffa Forrás: Ghanasoccernet.com

A Milan most perbe fogja a játékost, a tárgyaláson ott lesznek a klub egykori utánpótlásedzői is, köztük Filippo Inzaghi, akinek szintén a játékosa volt a gambiai. Yaffának egyébként nem ez lesz az első bírósági tárgyalása, nem sokkal azután, hogy 2015-ben Frankfurtba szerződött, nemi erőszak miatt letartóztatták.

[via Gazzetta]