Társoldalunk:

Mészáros Lőrinc stadiont is építene Eszéken

2016.01.19. 18:53

Mészáros Lőrinc nagyvállalkozó cége, a Mészáros & Mészáros Kft. megveszi a horvát NK Osijek futballklub többségi tulajdonrészét, és kész új stadiont is építeni a csapatnak. 

A felcsúti polgármester vállalkozása kétmillió eurós (630 millió forint) letétet helyezett el, és a futballklub 46,6 százalékát birtokolja majd. 

Vállalta továbbá, hogy rendezi a klub átszámítva közel egymilliárd forintos adósságát. 

Az NK Osijek csődbe ment volna, ha nem sikerül befektetőt találnia, ennek ellenére nem mindenki örül az adásvételnek, amelyet a városi önkormányzatnak is jóvá kellett hagynia. 

Mészáros Lőrinc Orbán Viktor miniszterelnök mellettForrás: MTI


Nem mindenki örül az üzletnek

Az eszéki városházán tartott ülésen a Jaroslav Pecnik képviselő kijelentette, hogy szerinte Mészáros Lőrinc "alvilági üzletember", a magyar miniszterelnök bizalmasa, és ennek fényében elővigyázatosnak kell lenni a tulajdonosváltáskor – írja a Magyar Narancs. Pecniket aztán a többi képviselő lehurrogta, Ivan Vrkić polgármester pedig, aki a jobbközép Horvát Demokratikus Közösség politikusa, magyarul köszönte meg Mészáros Lőrincnek a klub megmentését. 

Új stadion is épülhet

A Magyar Narancs állítása szerint megszerezte azt a dokumentumot is, amelyben Mészáros Lőrinc vázolja a klubbal kapcsolatos terveit. Ebben hangsúlyozza, hogy az ő cége, a Mészáros és Mészáros Kft. volt a felcsúti Pancho Aréna kivitelezője is, és mint írja: 

ezeket a tapasztalatokat készen állok hasznosítani az Osijek stadionjának felújításánál vagy egy új létesítmény építésénél”. 

Az üzletben Mészáros Lőrinc partnere lehet az az Ivan Mestrovic, akinek a postai szolgáltatásokkal foglalkozó cége éppen néhány hónapja kapott engedélyt a magyarországi tevékenységre. A City Mail Hungary ezzel a Magyar Posta egyik legfontosabb versenytársává válhat.