Társoldalunk:

Orbán kedvenc focistája a Bundesligába igazolt

2016.01.20. 14:55

A szerdai orvosi vizsgálat után Kleinheisler László aláírta 2019-ig szóló szerződését a német labdarúgó-bajnokság élvonalában szereplő Werder Bremenhez. 

A megállapodásról az aláírást követően Thomas Eichin, a Bundesligában 16. helyen álló brémaiak menedzsere számolt be, hozzátéve, hogy nagy lehetőségeket látnak a fiatal válogatott játékosban. 

"Az edzőtáborban részletes képet kaptunk róla, és meggyőződésünk, hogy László már a mostani szezonban és a következő idényben is sokat segít majd nekünk" – idézte a Werder honlapja Eichint. 

Forrás: MTI/Illyés Tibor

A Bild című német napilap értesülései szerint a 21 éves középpályásért 300 ezer eurót fizetett a brémai egyesület. 
Kleinheisler – Orbán Viktor miniszterelnök kedvenc focistája – a múlt héten a törökországi edzőtáborban csatlakozott a csapathoz, és az azeri Inter Baku ellen egy barátságos mérkőzésen is pályára léphetett. 

A magyar válogatottban a norvégok elleni Európa-bajnoki pótselejtezős párharc első mérkőzésén mutatkozott be, és rögtön győztes gólt szerzett. A fiatal játékosra az őszi idényben nem számított a Videoton FC – mert nem volt hajlandó meghosszabbítani a lejáró szerződését –, ezért egyetlen bajnoki találkozón sem lépett pályára. 

A Werder a Schalke 04 vendége lesz a német élvonal 18. fordulójának vasárnapi játéknapján. 

A Videoton elengedte

Kleinheisler László 2013 nyarán igazolt a Videotonba, összesen 43 tétmeccsen öt gólt szerzett. Előtte és utána is szerepelt a Puskás Akadémia FC-ben. A magyar válogatottban kétszer kapott lehetőséget 2015 őszén, és egy gólt ért el, amellyel nagyban hozzájárult Bernd Storck együttesének Eb-kvalifikációjához. Az U21-es válogatottban 10 meccsen 2 gólig jutott – emlékeztet a Vidi.hu. 

"Az előző idény végén klubunk szeretett volna szerződést hosszabbítani a tehetséges fiatal középpályással, Kleinheisler László azonban másként képzelte el a pályafutását, és nem fogadta el a Videoton FC ajánlatát. Az elmúlt fél évben a Vidi vezetősége azon dolgozott, hogy sikerüljön olyan megoldást találni, ami mindkét fél számára kedvező" – olvasható a Videoton hivatalos weboldalán.

Közben Kleinheisler – miközben a Vidinél kegyvesztett lett, és az NB III-as csapathoz száműzték – a Norvégia elleni Európa-bajnoki pótselejtezőn nyújtott teljesítményével nemzetközileg is felhívta magára a figyelmet. Ezek után – olvasható a fehérvári weboldalon – több konkrét ajánlat is érkezett érte különböző országokból.

"A legnevesebb érdeklődő klub a Bundesligában szereplő Werder Bremen volt, amelynek az edzőtáborában Kleinheisler a Vidi engedélyével néhány napon keresztül együtt készült a német együttessel, és felkészülési mérkőzésen is pályára léphetett. Ezt követően a német klub ajánlatott tett a megvételére. Klubunk hosszas tárgyalássorozat után végül olyan megállapodást kötött a Werder vezetőivel, amely mind a Vidi, mind a játékos számára a lehető legjobb megoldást jelentheti" – írja a Vidi.hu.