Kleinheisler erősödne, és németül tanulna Brémában

Marcus Pedersen, Kleinheisler László, foci
Norway's forward Marcus Pedersen (L) and Hungary's midfielder Laszlo Kleinheisler (R) vie for the ball during the Euro 2016 play-off football match between Norway and Hungary at the Grupama Arena in Budapest on November 15, 2015. Hungary won 2-1 and on aggregate 3-1 and qualified to the European championships. AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK
Vágólapra másolva!
Kleinheisler László számára még új a környezet, ám az a célja, hogy gyorsan beilleszkedjen, fizikálisan a legjobb állapotba kerüljön, és minél hamarabb játszhasson a német labdarúgó-bajnokság 16. helyén álló Werder Bremenben.

A 21 éves magyar válogatott középpályást szerdán igazolta le a brémai együttes a Videotontól, melynek - az M1 aktuális csatorna értesülései szerint - 500 ezer eurót fizetett.

A Puskás Akadémiában nevelkedett Kleinheisler az M1-nek csütörtökön arról beszélt, hogy még minden új számára, a város, a csapat, de klubtársai már eddig is sokat segítettek neki, és nagyon boldog, hogy egy "szenzációs csapat" futballistája lett.

Fotó: Tuba Zoltán - Origo

"Fizikálisan fejlődnöm kell, és a nyelv elsajátítása is nagyon fontos. Ezeket minél hamarabb szeretném elérni" - nyilatkozta a játékos, hozzátéve, hogy a játék tempója sokkal gyorsabb mint Magyarországon, és ugyan az edzőmeccseken gólt nem szerzett, de voltak helyzetei és jól ment neki a futball.

Annak fényében különösen jónak értékelte a felkészülési mérkőzéseken nyújtott teljesítményét, hogy az elmúlt fél évben nem játszott, és ez visszavetette.

Forrás: AFP/Kisbenedek Attila

A játékos, aki a magyar felnőtt válogatottban novemberben, a norvégok elleni Európa-bajnoki pótselejtezőn győztes góllal mutatkozott be, hangsúlyozta, hogy

nem fél a kihívásoktól, szeret küzdeni, és élvezi, amit csinál.

Kleinheisler László kiemelte, hogy rengeteget köszönhet Bernd Storcknak, a válogatott szövetségi kapitányának és nevelőegyesületének, a Puskás Akadémiának is, amelynél öt évet töltött.

"Az akadémia mostani növendékeinek pedig azt üzenem, hogy nagyon sokat kell dolgozni azért, hogy egy topligás csapatba szerződhessenek. Kövessék a céljaikat és higgyenek magukban!" - tette hozzá.