Legyőzte Libanont a futsalválogatott

Németh Péter futsal
Debrecen, 2015. szeptember 22. Németh Péter (b) és a román Cristian Marius Matei a Magyarország - Románia futsal Európa-bajnoki pótselejtező visszavágó mérkőzésen a debreceni Főnix Csarnokban 2015. szeptember 22-én. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Vágólapra másolva!
Már régóta benne volt a csapatban ez a siker - mondta Bíró Attila, az Európa-bajnok női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya. A kvóta volt a fontos, de azért boldogan vették át az Eb-aranyérmet is.

A februári, belgrádi Európa-bajnokságra készülő magyar futsalválogatott 4-1-re legyőzte Libanon csapatát a Dunaújvárosban rendezett pénteki barátságos mérkőzésen. A magyar szövetség honlapjának beszámolója szerint a 14. percben Hosszú Ádám találatának köszönhetően szerzett vezetést a magyar együttes, majd kisvártatva Rábl János volt eredményes, így a szünetben két gól volt a különbség.

A második félidő eleinte kiegyenlített játékot hozott, mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek. A 26. percben Dróth Zoltán talált a hálóba, majd a libanoniak egyenlítését követően Harnisch Ákos gólja alakította ki a 4-1-es végeredményt. A két csapat szombaton 21 órától ismét megmérkőzik egymással, ugyancsak Dunaújvárosban.

Németh Péter Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Eredmény:
Magyarország-Libanon 4-1 (2-0)
a magyar gólszerzők: Hosszú, Rábl, Dróth, Harnisch